Kuva: Mikko Räsänen

Danny lähtee viimeiselle kiertueelleen - "On tullut aika hellittää"

19.04.2018 10:45 - Iiro Myllymäki

Dannyn viimeinen konserttikiertue huipentuu keikkaan Helsingin Jäähallissa.

Iskelmän ja rockin elävä legenda Danny, eli Ilkka Lipsanen, 75, lähtee syksyllä viimeiselle konserttikiertueelleen. Viimeinen ilta Dannyn kanssa -niminen kiertue kattaa monta keikkaa ympäri Suomen ja huipentuu keikkaan Helsingin Jäähallissa 18. tammikuuta ensi vuonna.

Kiertueella nähdään myös Petri Kokon johtama Juhlaorkesteri. Suurimmassa osassa konserttipaikoissa illan isäntänä toimii Dannyn pitkäaikainen ystävä Markku Veijalainen, joissakin paikoissa Lasse Norres.

- Kiertueella kuullaan tunnetumpia hittejä soitettuna mahdollisimman autenttisilla soundeilla juuri niin kuin ne aikoinaan levytettiin ja tietysti uusia, yllätyksellisiä kappaleita. Konsertti sisältää muutakin kuin pelkkää musiikkia, kun me käymme illan isännän kanssa kevyesti jutustellen läpi pitkää uraani, elämäni kohokohtia ja rakkaimpia muistoja. Tarinoita vuosikymmenten takaa, Danny kommentoi.

Ensimmäisen konserttikiertueensa Danny teki vuonna 1966. Hänen Danny Show -esityksistään tuli todellinen ilmiö.

- Laajamittaisia konserttikiertueita ei Suomessa yhden artistin nimen ympärille tuolloin vielä järjestetty. Näin ollen ’Timantinkova Danny Show’ oli historiallinen avaus, joka rohkaisi monet muutkin suomalaisartistit lähtemään kiertueille, kuten näiden kuluneiden vuosikymmenten aikana on huomattu, Danny muistelee.

Mies ei aio jättää keikkailua kokonaan, mutta konserttikiertueelle mies ei enää seuraavan kiertueen jälkeen lähde.

- Olen saanut levyttää ja tehdä konserttikiertueita varsin menestyksellisesti peräti kuudella eri vuosikymmenellä, josta olen paitsi ylpeä, mutta myös onnellinen ja kiitollinen. Nyt on kuitenkin tullut aika hellittää. Sanotaan, että koskaan ei pitäisi sanoa ei koskaan, mutta kyllä ensi syksyn massiivinen ’Viimeinen ilta Danny seurassa’ –kiertue on urani viimeinen. Satunnaisista esiintymisistä en varmaankaan luovu koskaan, en ainakaan niin kauan kuin jalka nousee ja ääni kulkee, mutta laajat konserttikiertueet ovat tämän vuoden lopussa minun kohdaltani ohi.

Lippuja konsertteihin voi ostaa Lippu.fi-sivulta.

Lue myös: Maria Veitola kävi yökylässä Dannylla: "Kodista tuli mieleen Las Vegas"

Kilpailut

Uusimmat