Kuva: Eurovision.tv

Armeniaa edustaa Euroviisuissa lähes Saara Aallon veroinen kykykilpailukonkari

04.05.2018 11:15 - Iiro Myllymäki

Voice.fi:n euroviisutoimittaja Iiro Myllymäki esittelee ja arvioi kaikki vuoden 2018 euroviisukappaleet.

Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa Saara Aallon kanssa finaalipaikasta kilpailee muun muassa Armenian Sevak Khanagyan, jonka esiintymisvuoro on heti Aallon jälkeen. Venäjänarmenialainen Khanagyan kilpailee kappaleella Qami, joka suomeksi tarkoittaa tuulta.

Khanagyanin valinnasta vastasivat armenialaiset puhelinäänestäjät ja kansainväliset asiantuntijaraadit, joista molemmat nostivat Khanagyanin ykköseksi. Miehellä on vankka musiikillinen tausta. Hän on pitkään opiskellut musiikkia, ja nousi ihmisten tietoisuuteen osallistuessaan The Voice of Russia -ohjelmaan. Paremman menestyksen hän saavutti Ukrainan X Factorissa, jonka hän voitti vuonna 2016. Kykykilpailumenestyksen jälkeen mies kiersi Armeniassa, Ukrainassa ja Venäjällä. Viime vuonna Khanagyan toimi tähtivalmentajana The Voice of Armenia -ohjelmassa. Näillä meriiteillä mies pystyy liki haastamaan Saara Aallon, joka on kilpaillut Talent Suomessa, Voice of Finlandissa, Uuden musiikin kilpailussa ja Britannian X Factorissa ja vaikuttanut tuomarina Suomen X Factorissa.

Arvio:

Saara Aallon Monsters-esityksen oletettujen pyroefektien katkussa on Sevak Khanagyanilla luultavasti ihan hyvä paikka esiintyä. Euroviisujen semifinaalien esiintymisjärjestys on yhdistelmä arpomista ja tarkkaa harkintaa, ja pyrkimyksenä on luoda koko semifinaalille hyvä draaman kaari. Tämä johtaa usein siihen, että peräkkäin laitetaan sopivan erilaisia kappaleita, jotta yleisö ei pääse tylsistymään. Monstersin energiapaukun jälkeen Qami tulee rauhoittamaan tunnelmaa, mutta vaarana on, että rauhoittuminen menee nukahtamispisteeseen asti.

Qami on kovin tylsä kappale, vaikka se kasvaakin sovituksellisesti koko ajan loppua kohden. Eleetön balladi onkin lopussa saanut kuorrutuksekseen jo muodikkaita trap-vaikutteita. Sävellyksellisesti kyseessä on kuitenkin niin turha tekele, että minkään sortin kuorrutukset eivät sitä pelasta.

Armenia ei pääse semifinaalissa hyötymään laulajan tunnettuudesta Ukrainassa ja Venäjällä, sillä nämä maat eivät äänestä kyseisessä semifinaalissa. Naapurimaa Azerbaidžaniltakaan tuskin pisteitä juurikaan tulee maiden välisen konfliktin vuoksi. Qamin mollivoittoinen vaikerrus voi kuitenkin iskeä suomalaisiin, mene ja tiedä. Ei tällä kuitenkaan ole mitään asiaa tämän vuoden kärkikahinoihin.

Lue aiemmin julkaistut euroviisuesittelyt tästä linkistä.

Lue myös: Ruotsin euroviisuedustaja haukkui avoimesti muita kilpailijoita videolla - sai fanit raivostumaan

Lähteet: Eurovision.tv, The Sun

Juttua muokattu 4.5. klo 16.40. Lisätty tieto Armenian ja Azerbaidžanin välisen konfliktin mahdollisesta vaikutuksesta pisteisiin. Aiemmin jutussa väitettiin, että naapurimaa Azerbaidžanilta voisi todennäköisesti saada pisteitä.

Kilpailut

Uusimmat