Kuva: Andres Putting

Viisufinaaliin upeasti päässyt Saara Aalto tunteikkaana - "Tämä on elämäni isoin unelma"

09.05.2018 07:45 - Iiro Myllymäki

Saara Aaltoa jännittää, nousevatko hänen omat odotuksensa liikaa ennen lauantain finaalia.

Saara Aalto, 31, selvitti hienosti tiensä euroviisufinaaliin tiistain semifinaalissa. Voice.fi seurasi semifinaalia viisuareenalla, jossa naisen esitys otettiin todella hyvin vastaan. Suomi saikin yhdet illan suurimmista aplodeista ja hurrauksista.

Aalto kertoi heti semifinaalin jälkeen voitonriemuisista tunnelmistaan jatkoon päässeiden yhteisessä pressitilaisuudessa ja Suomen medialle antamassaan omassa haastattelussa. Suomen jatkoonpääsy julistettiin vasta toiseksi viimeisenä, ja Aalto myöntää olleensa todella hermostunut green roomissa tuloksia odottaessaan. Huonot aavistukset valtasivat naisen mielen, kun green roomin kameraryhmät eivät asettuneet missään vaiheessa Suomen kohdalle. Kun kamerat asetetaan osoittamaan esiintyjää, hän voi olettaa pääsevänsä jatkoon ja tulevansa kuvatuksi heti jatkoonpääsytiedon hetkellä.

- Olin niin, niin hermostunut. Olen odottanut 20 vuotta, että pääsen Euroviisuihin, ja tämä on elämäni isoin unelma ja halusin todella paljon päästä finaaliin. Kun tulos selvisi, kiljuin enemmän kuin koskaan elämässäni, Aalto kertoo.

Saara Aalto ei vielä oikein itsekään tiedä, millä tavoitteilla hän lähtee lauantaiseen finaaliin.

- Se vaihtuu joka sekunti päässäni. Nyt on voittajafiilis ja tuntuu siltä, että on ihan sama, miten finaalissa käy, mutta onko se sittenkään ihan sama? Aalto pohtii.

Saara Aalto toivoo, että pystyy pitämään paineet kurissa lauantain finaalissa.

- Jännittää, nouseeko omat odotukset liikaa. Haluan nauttia ja ajatella, että mikä tahansa lopputulos on hyvä.

"Kaikki on mahdollista"

Finaaliin pääsy sai naisen miettimään koko tähänastista uraansa ja sinnikästä pyrkimystä euroviisu-unelmaa kohti.

- Olen Oulunsalosta kotoisin keskeltä ei mitään, ja sieltä olen päätynyt tänne etelään viisuihin. Se on ollut pitkä matka. Toivon, että esimerkilläni voin osoittaa, että kaikki on mahdollista.

Semifinaalin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa arvottiin se, esiintyvätkö artistit finaalin ensimmäisellä vai toisella puoliskolla. Suomi pääsee esiintymään jälkimmäisellä puoliskolla, mitä yleisesti ottaen pidetään menestymisen kannalta parempana. Saara Aalto kuitenkin pohtii, että nyt toiselle puoliskolle arvottiin muitakin nopeita biisejä, jolloin muista esityksistä erottautuminen käy hankalammaksi. Aalto naureskeli, että kakkossijat seuraavat häntä edelleen, sillä hänet arvottiin esiintymään kakkospuoliskolle ja hänen finaaliin pääsynsä julistettiin toiseksi viimeisenä. Jatkuuko toiseksi sijoittuminen kenties lauantain finaalissa?

- Olen aina tullut toiseksi, niin miten voin hyväksyä sen jos en nyt onnistu siinä? Onko se ihan hirveää? Aalto vitsailee.

Voit katsoa Saara Aallon semifinaaliesityksen alta.

Lue myös: Saara Aalto saa ylistystä kilpakumppaneiltaan: "Edustaa kaikkea, mistä Euroviisuissa on kyse"

Kilpailut

Uusimmat