Kuva: Thomas Hanses

Saksan euroviisuedustajalla kyynel silmäkulmassa koko esityksen ajan - syy koskettaa

12.05.2018 15:15 - Iiro Myllymäki

Voice.fi:n euroviisutoimittaja Iiro Myllymäki esittelee ja arvioi kaikki vuoden 2018 euroviisukappaleet.

Tämäniltaisessa Euroviisufinaalissa nähdään semifinaaleista jatkoon päässeiden maiden lisäksi viiden suuren rahoittajamaan ja Portugalin esitykset. Yksi rahoittajamaista on Saksa, jota edustaa Michael Schulte kappaleella You Let Me Walk Alone.

28-vuotiaan miehen ura alkoi YouTube-artistina vuonna 2007. Hän latasi videopalveluun cover-versioita muiden kappaleista, ja sitä kautta hänet löysi irlantilaislaulaja Rea Garvey, joka kutsui miehen esiintymään keikallaan. Sittemmin Schulte on julkaissut kolme studioalbumia, ja hänet valittiin täysillä pisteillä Saksan euroviisukarsinnan voittajaksi.

Michael Schulten edustuskappale on hyvin henkilökohtainen. Kappaleessa mies kuvailee tuntemuksiaan isänsä menettämisestä vain 14-vuotiaana. Tunteikkuutta esitykseen tuo varmasti myös se, että Schultesta itsestään on tulossa syksyllä ensimmäistä kertaa isä.

Arvio:

Kun Saksa esiintyy tämän illan viisufinaalissa yhdentenätoista, kannattaa kaivaa nenäliinat esille. Nyt on nimittäin tunteikasta kamaa luvassa. Kappaleen sanoma ei ehkä esikatseluvideolla vielä kunnolla välittynyt, mutta Michael Schulten vakuuttava live-esiintyminen tuo sanat raadollisen lähelle. Mies näyttää esittävän kappaleen koko ajan kyynel silmäkulmassaan, ja miehen kasvot nähdessään ei voi välttyä itsekään liikuttumasta.

You Let Me Walk Alone on yksinkertainen pianoballadi, joka sopisi hyvin esimerkiksi Ed Sheeranin albumille. Kappaleen sanoja heijastetaan esityksessä miehen taustalle, mikä voi joidenkin mielestä olla liian alleviivaava ratkaisu, mutta omasta mielestäni se vain korostaa hienosti sitä, mikä tässä kappaleessa on tärkeintä - sanat.

Saksa on tehnyt hyvää nousua vedonlyöjien listauksissa, ja jutun kirjoitushetkellä Saksa löytyy finaalivedonlyöntien sijalta kahdeksan, eli muutamaa pykälää Saara Aallon edestä. Vedonlyöjät eivät selvästi uskoneet balladien pärjäämiseen ennen live-esitysten näkemistä, sillä niin Saksa, Liettua kuin Irlantikin ovat nousseet kärkikahinoihin vasta varsinaisten viisuesitysten näkemisen jälkeen. Näillä kaikilla kappaleilla on vahva itketyspotentiaali, mutta mikäs siinä, Euroviisut on monien tunteiden juhla.

Pääset lukemaan kaikki tämän vuoden euroviisuesittelyt tästä linkistä.

Lue myös: Viisufinaaliin upeasti päässyt Saara Aalto tunteikkaana - "Tämä on elämäni isoin unelma"

Lähde: Eurovision Song Contest Official Programme

Kilpailut

Uusimmat