Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Lauri Tähkä teki täydellisen tyylimuutoksen, fanit innostuivat uudesta biisistä - "Sanattomaks vetää"

28.06.2018 10:45 - Iiro Myllymäki

Mä en pelkää -kappale esittelee entistä elektronisemman ja popimman Lauri Tähkän.

Suosikkiartisti Lauri Tähkä, 44, on julkaissut uuden singlen Mä en pelkää. Aiemmin mies on tunnettu iskelmällisten poprock-biisien tulkitsijana, mutta uusi single edustaa aivan toisenlaista musiikkityyliä. Elektronisen poljennon kuljettama nostattava kappale kuulostaa erehdyttävän paljon Aviciin kaltaisten EDM-tuottajien tekosilta. EDM:llä viitataan sanoihin electronic dance music, ja genre on hallinnut soittolistoja jo vuosien ajan.

Mä en pelkää -kappale on syntynyt biisinkirjoitusleirillä Timo Kiiskisen, Matti Mikkolan ja Ellinooran toimesta. Tuottajana on toiminut Jukka Immonen, joka tunnetaan muun muassa monista Jenni Vartiaisen, Anna Puun ja Anna Abreun hiteistä. Jukka Immonen tuotti myös Lauri Tähkän edellisen albumin Vie mut täältä kotiin.

Lauri Tähkälle kappaleen sanoma on henkilökohtainen.

- Kappaleessa on voimallisuutta, rohkeutta ja rakkaudellista lohdullisuutta - sitä, että uskaltaa mennä tuntematonta kohti ja olla elämässä pelkäämätön suurienkin asioiden edessä, vaikkakin se on monesti erittäin vaikeaa, Tähkä kuvailee.

Lauri Tähkän fanit ovat ottaneet miehen tyylimuutoksen pääosin innolla vastaan. Lauri Tähkän virallisella Facebook-sivulla julkaistu päivitys kappaleesta on kerännyt kymmenittäin kommentteja, joista monessa uutta kappaletta kehutaan vuolain sanoin.

”Mahtavan intensiivinen. Kauniita ja lohduttavia, toisaalta voimaa tuovia sanoja”, on yksi kirjoittanut.

”Aivan huikee. Ihan sanattomaks vetää. Muuta ei voi sanoo ko kiitos, rakastan sinua”, kehuu toinen.

”Tää on ihana! Nyt jo seitsemättä kertaa kuuntelussa!” on myös kirjoitettu.

”Ihana uusi saundi. Tarttuva kertsi. Jotenkin niin surullinen, mutta samalla rohkaiseva”, on yksi analysoinut.

Myös muutama kriittisempi kommentti on kommenttikenttään annettu.

”Sanotus ihan huikeeta niiku aina, mutta taustat häiritsee. Tykkäsin paljon enemmän vanhasta melodisemmasta ja vähemmän kaupallisesta soitosta. Tää konemusiikkimainen tausta ei vaan toimi”, on yksi kirjoittanut.

”Eka kuuntelulla jäin vähän ihmettelemään, ei tehnyt vaikutusta. Tausta on outo ja jokin sanojen rytmityksessä häiritsee. Lisäksi tämä on taas aika pitkälti "huutolaulua", josta en tykkää”, on toinen kritisoinut.

Jos laitteellesi on asennettu Spotify, voit kuunnella Mä en pelkää -kappaleen alta.

Lisää kommentteja voit lukea alla olevasta Facebook-päivityksestä. Jos päivitys ei näy alla, klikkaa tästä.

Lue myös: Lauri Tähkän suosikkikappale teki historiaa: "Uskomattomalta tuntuu"

Kilpailut

Uusimmat