Kuva: Getty Images

60 vuotta Michael Jacksonin syntymästä - superfani Lenni-Kalle Taipale muistelee tähteä

29.08.2018 07:45 - Iiro Myllymäki

Lenni-Kalle Taipaleen fanitus sai alkunsa 30 vuotta sitten, kun hän näki ensimmäisen kerran Bad-musiikkivideon.

Tänään on kulunut 60 vuotta popin kuninkaan Michael Jacksonin syntymästä. 29. elokuuta 1958 Indianan Garyssa Jacksonin musikaaliseen perheeseen syntyi kahdeksas lapsi, joka tulisi muuttamaan musiikkimaailmaa ja populaarikulttuuria pysyvästi. Merkkipäivän kunniaksi Radio Novalla vietetään tänään Michael Jackson -päivää, ja lauantaina Jacksonia muistellaan vielä omassa spesiaalilähetyksessä.

Lauantaina kuultavassa lähetyksessä vierailee kovan luokan Michael Jackson -fani, monista yhtyeistä ja tv-ohjelmista tuttu pianisti Lenni-Kalle Taipale. Fanituksen alku ajoittuu hänellä noin 30 vuoden taakse, jolloin hän oli itse vähän alle 10-vuotias. Miehen ensimmäiset Jackson-muistot liittyvät tämän vuonna 1987 julkaistuun Bad-albumiin – tai hänen tapauksessaan c-kasettiin.

- Meidän luokan jätkät juoksivat ruokalassa ja huusivat ”I’m bad”. En ihan hiffannut, mitä se tarkoitti, mutta siitä meni pari päivää, kun Bad-musiikkivideo näytettiin Levyraati-ohjelmassa. Menin siitä jotenkin ihan kerralla sekaisin. Sain vanhempani maaniteltua ostamaan Bad-kasetin jostain huoltoasemalta, ja kuuntelimme sitä aina automatkoilla mökille viikonloppuisin, Lenni-Kalle Taipale muistelee Radio Novan haastattelussa.

Michael Jacksonin musiikista ja sen jättämästä perinnöstä ei voi puhua puhumatta samalla visuaalisuudesta. Mies oli yksi ensimmäisistä artisteista, jotka hyödynsivät musiikkivideoita musiikkinsa markkinoimisessa, ja hän myös venytti kyseisen taiteenlajin rajoja julkaisemalla yli kymmenminuuttisia lyhytelokuvamusiikkivideoita. Myös Lenni-Kalle Taipale mainitsee musiikkikanava MTV:n merkittävänä vaikuttajana hänen Michael Jackson -fanituksessaan.

Urallaan Michael Jackson voitti 13 Grammy-palkintoa, pääsi sekä Rock & Roll Hall of Fameen että Hollywood Walk of Fameen, ja mies on myynyt arviolta 750 miljoonaa albumia. Michael Jackson menehtyi 50-vuotiaana 25. kesäkuuta vuonna 2009.

Lenni-Kalle Taipaleen koko haastattelun voit kuunnella Radio Novan Michael Jackson -erikoislähetyksessä lauantaina 1.9. kello 18-20.

Voice.fi ja Radio Nova kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: Michael Jacksonin Thriller ei ole enää USA:n myydyin levy - yllättääkö uusi ykkönen?

Kilpailut

Uusimmat