Kuva: YouTube

Nina Tapio julkaisi kappaleen Taikapeilin muistoksi: "Äänityksissä tunsin Hanna-Riikan läsnäolon"

25.10.2018 10:46 - Reija Saarinen

Joutsenet joella - kappale kunnioittaa Taikapeilin historiaa.

Taikapeilin, Jos sulla on toinen -laulun äänityksistä on tullut kuluneeksi syksyllä 25-vuotta. Nyt Nina Tapio on palannut studioon yhtyeen hitit tuottaneen Kristian Maukosen kanssa, ja yhteistyön ensimmäisenä tuotoksena on syntynyt Taikapeilin historiaa kunnioittava Joutsenet joella -kappale.

Laulu on samalla lähtölaukaus Nina Tapion ensimmäiselle, ensi vuonna ilmestyvälle sooloalbumille.

– Olen tehnyt studiossa työtä Kristianin kanssa viimeksi joskus 1990-luvulla, mutta tuntuu kuin siitä olisi kulunut aikaa vain pari viikkoa. Jatkoimme niin sujuvasti nyt siitä, johon aikanaan jäimme, Nina Tapio kertoo. – Hiukan oli studio ajan saatossa kerännyt pölyä, mutta saimme sen mainiosti toimimaan, hän jatkaa.

Nina Tapio muodosti aikanaan Taikapeilin yhdessä hiljattain menehtyneen Hanna-Riikka Siitosen kanssa.

– Kun laulua äänitettiin, tunsimme voimakkaasti Hanna-Riikan läsnäolon ja koko sessio oli täynnä tunnetta ja ihania muistoja, Nina Tapio kertoo.

– Laulu kertoo toisiinsa kiintyneen parin tarinan. Tunneside on aina yhtä vahva ja siitä irti päästäminen on tuskallista, ovat kyseessä sitten ystävät tai rakastavaiset. Laulun teksti antaa kuitenkin toivoa siitä, kuinka muutos tuo aina myös uusia mahdollisuuksia ja siitä että aina on toivoa.

Kappaleen pääset kuuntelemaan alta.

Kilpailut

Uusimmat