Kuva: AOP

Mötley Crüe -legenda Nikki Sixx Voice.fi:lle - "Elämämme oli mielenkiintoista, mutta myös rankkaa"

25.02.2019 13:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Yhtyeestä kertova The Dirt -elokuva julkaistaan maaliskuun 22. päivä.

Mötley Crüe -johtohahmo Nikki Sixx, 60, elää tällä hetkellä kiireistä elämää. Mies nimittäin promoaa sekä yhtyeen tulevaa elämäkertaelokuvaansa The Dirtiä että uutta musiikkia, jota julkaistaan fanien iloksi vuosien tauon jälkeen.

Elokuvasta kuhistiin jo vuosikymmen sitten, mutta julkaisu venähti vuoteen 2019. Sixx kertoo Voice.Fi:lle, että asiassa oli mutkia matkassa.

- Alun perin olimme erään elokuvayhtiön leivissä, joka vastaa muun muassa Queenin - ja Elton Johnin elokuvista. Halusimme tehdä rehellisen leffan, joka kertoo asiat niin kuin ne ovat, eikä mitään juttuja peitellä. Tämä oli ehkä heille hieman liikaa. Lopulta Netflix kertoi, että he haluavat tehdä elokuvan, joka on kuin The Dirt-kirja ja se kävi meille paremmin kuin hyvin. Rajoituksia ei ollut.

Mötley Crüen jäsenten elämä kuvataan elokuvassa sekä kirjassa hyvin kaoottiseksi ja rämäpäiseksi. Oliko se todella sitä?

- Elämämme oli todella mielenkiintoista ja jännittävää, mutta myös rankkaa. Se koko aikakausi oli sellaista, ei pelkästään meillä. Haluamme tavallaan juhlia sitä, että selvisimme kaikesta, ja siitä tuo elokuva kertoo. Naureskelimme juuri Tommy Leen, Mick Marsin ja Vince Neilin kanssa, kun mietimme, että olemme tunteneet toisemme jo ikuisuuden - pidempään kuin kukaan muu. Se on luonut välillemme siteen, joka ei koskaan poistu.

The Dirt -leffassa yhtyeen jäseniä näyttelevät Douglas Booth, Iwan Rheon, Machine Gun Kelly sekä Daniel Webber. Sixx halusi elokuvaan näyttelijöitä, jotka ovat nälkäisiä, mutta eivät kovin tunnettuja.

- Mukaan olisi halunnut monia tunnettuja näyttelijöitä, mutta meille oli tärkeämpää löytää sellaisia ihmisiä, joita ei tunnetta, mutta he ovat nälkäisiä. Boothilla on hyvin samankaltainen naamanrakenne kuin minulla ja Machine Gun Kellyllä on hyvin samanlainen vartalo kuin Leellä, joten sekin auttoi asiassa. Olen todella kiitollinen, että löysimme heidät, sillä he olivat mahtavia. Mick Marsia näytellyt Rheon teki myös loistavaa työtä ja hän osaa jopa soittaa kitaraa, Sixx innostuu.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

(kuva: all over press)

Elokuvan mukana julkaistaan myös uutta musiikkia. Ensimmäinen maistiainen on jo löydettävissä suoratoistopalveluista, ja se kantaa nimeä The Dirt. Kappaleessa on mukana myös Machine Gun Kelly.

- Emme ehkä ajatelleet ensin julkaisevamme uutta musiikkia, mutta elokuva inspiroi meitä tekemään sitä. Hengailin Tommyn kanssa, ja näytin hänelle muutamia kappaleita, joita olin tehnyt John 5:n kanssa. Ne olivat hyvin Mötley-tyylisiä, ja lopulta Tommy kertoi, että hänelläkin on ideoita ja että Mickillä on ideoita. Etsimme tuottajan ja aloimme töihin, Sixx kertoo ja jatkaa.

- Ensin teimme The Dirt -kappaleen, ja meille sanottiin, että haluatte varmaan julkaista enemmänkin musiikkia. Olimme samaa mieltä ja loimme kokonaisen soundtrackin, jossa on myös tuttuja kappaleita, mutta hieman eri nimillä.

Soundtrack tulee pitämään sisällään yhden hyvin erikoisen vedon.

- Minulla oli hyvin outo idea päässäni, että Madonnan Like A Virgin -kappale olisi hauska tehdä. Nauroin itsekin aluksi ajatukselle, sillä minusta oli hassua miettiä Neil laulamassa sitä kappaletta vuonna 2019, joten demotimme sen. Kun esittelin demoa Neilille, hänen kasvoillensa nousi hymy ja sanoi, että tämä on  hyvällä tavalla outoa - tehdään se!

Radio City ja Voice.Fi ovat molemmat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Mötley Crüe julkaisee uutta musiikkia - mukana tunnettu räppäri

Lue myös: Mötley Crüe -leffan traileri nostaa odotukset korkealle - yksi vuoden puhutuimmista elokuvista?

Kilpailut

Uusimmat