Kuva: Emmi Moilanen

Paula Vesalaa pyydetään kirjoittamaan kappaleita myös rajuista aiheista: "Niitä jää miettimään"

26.02.2019 13:45 - Henna Koste

Soolouralle lähtenyt Vesala pitää kiinnostavana haasteena kirjoittaa miehen näkökulmasta. Hän on jo tehnytkin niin.

Suosikkilaulaja Paula Vesala, 37, ilmoitti viime viikolla Hartwall Arena -keikastaan. Artisti julkaisi myös uuden kappaleen Uusia unelmia. Vesala kirjoitti kappaleen tärkeälle ihmiselle.

- Kappale on tehty rakkaalle läheiselle, joka joutui onnettomuuteen. Seurasin siinä vierellä toipumisprosessia. Tietysti yksi osatekijä on se, että jos alkaa masentaa ja ahdistaa, toipuminenkin hidastuu. Halusin tehdä kappaleen, joka on duuri- ja tsemppibiisi. Eihän minulla ole sellaista vilpitöntä tsemppilaulua, Vesala toteaa.

Laulaja saa toisinaan pyyntöjä, että hän kirjoittaisi tietyistä aiheista. 

- Usein ne ovat todella mielenkiintoisia ja niitä jää miettimään pitkäksikin aikaa. Viimeksi pyydettiin, että voisinko tehdä kappaleen väkivaltaisen miehen näkökulmasta. Olen kirjoittanut kappaleita, joissa kertojahahmo on mies. Se ei tosin välttämättä ole niin selkeää. Olen kirjoittanut myös miehille kappaleita. Olen miettinyt tuota haastetta, että todella mielenkiintoinen, eikä mitenkään mahdoton. 

Vesala kertoo, että esimerkiksi PMMP:nTaajama-kappaleessa on mies kertojana. 

- Hän ajelee autollaan pikkukylän raittia aamuyön tunteina. Myös San Francisco -kappaleen kertojahahmo on syntynyt vähintään miehen kehoon, mutta sukupuolilokero on monimutkaisempi siinä biisissä, Vesala valoittaa.

Lue myös: Paula Vesala lähes tunnistamattomana tuoreessa kuvassa - huomaatko mikä on muuttunut?

Kilpailut

Uusimmat