Kuva: Emmi Moilanen

Pyhimys ja Saimaa eivät pelkää mahdollista paskamyrskyä: "Emme ehdi panikoitua"

27.02.2019 12:15 - Emmi Moilanen

Pyhimys ja Saimaa-yhtye julkaisivat tänään ensimmäisen yhteiskappaleen, joka kantaa nimeä Hermesetas.

Pyhimys ja Saimaa-yhtye julkaisivat tänään keskiviikkona Hermesetas-sinkkubiisin, joka on ensimmäinen maistiainen toukokuussa julkaistavalta yhteisalbumilta.

Pyhimys, oikealta nimeltään Mikko Kuoppala, ja Saimaa-yhtyeen Matti Mikkola kertovat, että uuden kappaleen nimi juontaa juurensa löyhästi Hermesetas-makeutusaineesta.

- Se on metafora siitä, että jokin on niin pieni ja keinotekoisen makea, kuin ätläkkä pikku pommi. Olet vähän sillä tavalla, että et tiedä onko se edes miellyttävää vai ei, Mikkola kertoo.

- Ehkä se on se, että joku ihminen on elämässäsi vähän kuin Hermesetas. Se on koukuttava mutta jollain tavalla pieni ja keinotekoinen tunne minkä se aiheuttaa. Tulkinnanvaraisuus on hyvä säilyttää tiettyyn pisteeseen asti, Pyhimys lisää.

Ei ole painetta osua tiettyyn kohderyhmään

Pyhimys ja Saimaa tiedottivat tällä viikolla myös, että yhteislevyn julkistuskeikkaa vietetään toukokuussa. Pyhimys kertoo levyn tekemisen olevan jo hyvin loppusuoralla.

- Fokus aika paljon albumissa, mikä on vielä vähän kesken, viimeistelemme sitä parasta aikaa, Mikkola komppaa.

Muusikot kertovat, että halusivat julkistaa tiedon albumin julkaisemisesta vasta siinä vaiheessa, kun kaikki kappaleet ovat jo lähestulkoon valmiita. Miesten mukaan musiikkia on tehty rajoittumatta omiin ennakko-odotuksiin. Tämä pätee myös ensimmäisen sinkkubiisin kohdalla.

- Ei vaikuta meidänkään tekemiseemme mahdollinen palaute, jos sieltä tulee joku niin sanottu paskamyrsky tai että ”hirveetä musaa.” Me emme ehdi panikoitua, vaan biisit ovat olemassa ja niitä ei enää muuteta sitten. Joka on hyvä asia, koska se ensireaktio ole koskaan koko totuus, Pyhimys toteaa.

- Levy on syntynyt helposti ja niin luonnollisesti, ja sen seurauksena minulla on sellainen olo, että on helpompi antaa ihmisten olla sitä mieltä mitä he ovat, kun olen itse sitä mieltä, että tämä nyt on tällainen eikä ole painetta, että pitäisi osua johonkin tiettyyn kohderyhmään, mies jatkaa.

”Emme tee hiphop-yhteistyötä”

Pyhimyksen rap-lyriikka yhdistyy Saimaan dramaattiseen ja suureelliseen melodiaan tulevalla albumilla. Mikkola ei kuitenkaan missään nimessä ole sitä mieltä, että kyseessä olisi johonkin tiettyyn lokeroon kategorisoitava yhteistyö.

- Meidän bändimme on nähnyt Mikon jatkona suurten lyyrikkojen jatkumolle, Mikkola toteaa.

- Terävät tyypit, jotka osaavat huomioida ja kiteyttää asioista, mitkä kaikki tuntee mutta ei löydetä nimeä. Minusta Mikko on sitä, ja emme mieti, että tekisimme tässä nyt hiphop-yhteistyötä.

Mikkola pohtii myös, että tuleva albumi sopii esimerkiksi sellaisiin hetkiin, kun olo on kiireetön ja kuuntelija haluaa vetäytyä ”omaan maailmaansa.”

- Sanoisin, että introverttiys ja sitä tukevat maailmat ovat se, mihin tämä sopii, Pyhimys kuvailee keväällä julkaistavaa yhteisalbumia.

- Meidän muotokielemme on dramaattista, suureellista harmoniaa ja melodiaa viljelevää. Otamme siihen tuollaisen ”no pun intended” -profeetan heittämään sitä, miten tämä maailma makaa. Se on ehkä se juttu ja henkinen idea tämän taustalla, Mikkola tiivistää.

Voit kuunnella Pyhimyksen ja Saimaan uuden Hermesetas-kappaleen alta.

Lue myös: Pyhimys kertoo päiväkodista saamastaan palautteesta - "Lapset voivat kuunnella musiikkiani"

Lue myös: Lauri Tähkän Mä en pelkää -kappale valittiin vuoden iskelmäksi

Kilpailut

Uusimmat