Kuva: AOP

Sandstorm miksattiin yhteen erittäin yllättävän biisin kanssa - festariyleisö repesi liitoksistaan

15.04.2019 14:00 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Daruden klassikkobiisi kuultiin yhdistettynä nettimeemihittiin.

Viikonloppuna Yhdysvalloissa Kaliforniassa juhlittiin Coachella-musiikkifestivaalin merkeissä. Superfestivaali tarjoaa yleisölleen monia musiikillisia elämyksiä, joista viime viikonlopun yllättävimmän tarjosi dj Jauz. Hänen setissään oli myös suomalaisväriä, sillä mies soitti elektronisen tanssimusiikin ikoniseksi klassikoksi kohonneen Sandstormin.

Daruden 20 vuotta sitten julkaistu kappale saa edelleen mitkä tahansa bileet räjähtämään, eikä Coachella ollut poikkeus. Kappale sai kuitenkin mielenkiintoisia uusia ulottuvuuksia, kun se oli miksattu yhteen netti-ilmiöksi nousseen Baby Shark -kappaleen kanssa. Aluksi Jauz soittikin tekemäänsä remixiä Baby Shark -lastenlaulusta, minkä jälkeen Sandstormin tuttu ”tididididii”-koukku lähti soimaan – tosin tällä kertaa Baby Shark -laulusta tutulla lauluäänellä. Mielikuvituksellinen yhdistelmä upposi yleisöön kuin veitsi voihin.

Voit katsoa videon esityksestä alla olevasta twiitistä. Jos twiitti ei näy alla, klikkaa tästä.

Haiperheestä kertova Baby Shark -laulu nousi nettisuosioon pari vuotta sitten, kun eteläkorealainen lastenkoulutusbrändi Pinkfong julkaisi kappaleelle tehdyn videon YouTubeen. Tämä käynnisti Baby Shark Dance -haasteen, joka levitti korvamadon aina vain laajemmalle. Nyt Baby Shark -videolla on jo 2,6 miljardia katselukertaa YouTubessa. Tämän vuoden tammikuussa kappaleen suosio sinetöityi sen noustua Billboard-julkaisun ylläpitämälle Hot 100 -listalle sijalle 32. Vain hyvin harvat lastenlaulut ovat yltäneet kyseiselle listalle, joka listaa suosituimpia populaarimusiikin biisejä.

Sandstorm on itsekin kohonnut nettimeemiksi, joten sen ja Baby Sharkin kohtaaminen on siltä kannalta katsottuna täysin luontevaa. YouTube-suosiossa Sandstorm kuitenkin joutuu taipumaan haiviisulle. Daruden hitillä on ”vain” 150 miljoonaa katselukertaa.

Darude edustaa Suomea tämän vuoden Euroviisuissa kappaleella Look Away. Lauluosuuksista esityksessä vastaa Sebastian Rejman. Kaksikko esiintyy Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa 14. toukokuuta.

Lue myös: Euroviisujen kovimmat kilpailijat listattiin - Darude mukana kärkikahinoissa

Lähteet: Mashable, Vox

Kilpailut

Uusimmat