Kuva: AOP

Euroviisujen kovimmat kilpailijat listattiin - Darude mukana kärkikahinoissa

14.03.2019 21:45 - Milena Raappana

BBC:n listauksen mukaan Suomi on kova haastaja Englannin viisuehdokkaalle.

Euroviisut pidetään tänä vuonna Tel Avivissa Israelissa 14.-18. toukokuuta, ja kisaamassa on yhteensä 41 maata. BBC listasi viisujen kovimmat kilpailijat ja haastajat brittien 21-vuotiaalle Michael Ricelle, joka voitti kykyjenetsintäkilpailun kotimaassaan, ja Suomi on mukana listauksessa.

BBC:n lista koostui seuraavista maista:

Islanti

Pientä saarivaltiota edustaa Hatari kappaleella Hatrið mun sigra. Trion esiintymisasut kiinnittävät ainakin huomiota piikeillä, nahalla ja maskeilla, ja heitä kuvaillaan antikapitalistiseksi BDSM teknobändiksi. Bändi on voittanut muun muassa parhaan livebändin -tittelin.

Ranska

Ranska on valinnut viisuihin kisaamaan Bilal Hassanin, joka on ranskalainen LGBT YouTube-tähti ja suuri Euroviisujen fani. Hän tuli esille Ranskan The Voice of Kids 2015 -kilpailussa. Euroviisuissa hän esittää kappaleen Roi, jota on ollut tekemässä Ranskan viime vuoden viisuedustaja Madame Monsieur.

Ruotsi

Melodifestivalenin voittaja tänä vuonna oli John Lundvik ja hän edustaa Ruotsia kappaleella Too Late For Love. Hän on syntynyt Lontoossa ja adoptoitu Ruotsiin. Ennen laulajauraansa hän voitti juoksun sprinttikisoja. Lundvik on myös ollut kirjoittamassa Britannian viisubiisiä.

Australia

Australian edustaja on oopperalaulaja Kate Miller-Heidke kappaleella Zero Gravity. Biisissä on yhdistetty oopperaa ja pop-musiikkia. Tänä vuonna australialaiset ovat saaneet itse valita esitettävän kappaleen. Miller-Heidken on ollut Australiassa suuri nimi jo jonkin aikaa ja hän on voittanut useita ARIA-palkintoja, jotka ovat Australian versio Grammyista.

Suomi

Kuuluisan Sandstormin tekijä Darude edustaa Suomea biisillä Look Away, jonka suomalaiset valitsivat esitettäväksi viisuissa. Hän esiintyy yhdessä laulaja ja näyttelijä Sebastian Rejmanin kanssa. Menestyykö legendaarisen tanssihitin tekijä viisuissa?

Italia

Italian edustajan Alessandro Mahmoodin kappale Soldi on tähän mennessä striimatuin Euroviisukappale. Mahmoodin viisuedustajaksi valitsi italiainen tuomaristo, joka koostuu musiikkieksperteistä ja toimittajista, mutta suurin osa italialaisista ei antanut ääntään hänelle.

Puola

Puolan edustaja Tulia yhdistelee puolalaista folk-musiikkia 90-luvun poppiin. Neljän henkilön yhtye on todella suosittu kotimaassaan ja heidän debyyttialbuminsa on myynyt jo platinaa. He edustavat Puolaa kappaleella Fire of Love.  

Lue myös: Jättiyllätys Euroviisuissa: Arttu Wiskarin tuottajalla vahva rooli Norjan edustuksessa!

Lue myös: Darude yllättyi positiivisesta vastaanotosta - "Yleensä p*skan määrä on suurempi"

Lähde: BBC

Kilpailut

Uusimmat