Kuva: Emmi Moilanen

Darudella selvät tavoitteet Euroviisuihin: "Saa tulla kuittailemaan, jos emme pääse finaaliin"

29.04.2019 16:30 - Iiro Myllymäki

Darude ja Sebastian Rejman matkustavat Tel Aviviin perjantaina ja aloittavat harjoitukset heti lauantaina.

Suomen tämän vuoden euroviisuedustajista Darudesta, 43, ja Sebastian Rejmanista, 41, huokuu rauhallisuus. Miehet lähtevät viisukaupunki Tel Aviviin perjantaina, ja ensimmäiset treenit heillä on heti lauantaina. Miehet kertovat Voice.fi:n haastattelussa, että vielä viisukoitos ei jännitä lainkaan. Toisin on luultavasti 14. toukokuuta, kun heidän Look Away -kappaleensa kilpailee viisufinaaliin pääsystä Eurovision laulukilpailun ensimmäisessä semifinaalissa.

Yle valitsi Daruden (oikealta nimeltään Ville Virtanen) suoraan Suomen euroviisuedustajaksi, ja Darude pyysi lauluosuuksiin laulaja-näyttelijä Sebastian Rejmanin. Look Away valittiin kisakappaleeksi kolmen ehdokkaan joukosta Uuden musiikin kilpailun (UMK) finaalissa 2. maaliskuuta. Tämän jälkeen esitystä on hiottu, harjoiteltu ja skaalattu uudelleen suurta viisulavaa silmällä pitäen.

- Äiti Maa on edelleen esityksen keskipisteenä, Darude kertoo.

Mitään konkreettisia paljastuksia kaksikko ei halua esityksestään antaa. He eivät suostu esimerkiksi kertomaan, nähdäänkö esityksessä UMK:sta tuttu videoseinäkuutio. Kuution päällä tanssinut Etel Röhr on mukana myös Israelissa. Asiat tehdään nyt kuitenkin luonnollisesti kaikin puolin isommin kuin UMK:ssa, mutta sirkustemppuja ei ole luvassa. Daruden mainitsema Äiti Maa on mukana itse kappaleessakin, sillä Look Away käsittelee globaaleja ongelmia, kuten ilmastonmuutosta ja ihmisten taipumusta sulkea silmänsä ikävien asioiden edessä.

Vedonlyöntilistat eivät lupaa hyvää

Tämän hetken vedonlyöntitilastojen perusteella Darudella ja Sebastianilla on täysi työ kammeta Suomi viisufinaaliin. Eurovision World -sivuston ylläpitämän vedonlyöntitilaston mukaan Suomi sijoittuisi omassa semifinaalissaan vasta sijalle 15. Semifinaalista pääsee jatkoon kymmenen maata, ja yhteensä maita on ensimmäisessä semifinaalissa 17. Samaisella sivustolla kaikkien 41 osallistujamaan rankingissa Suomi on sijalla 27. Suomen edustuskaksikko ei ole kuitenkaan huolissaan.

- Kannattaa varmaan lyödä nyt vetoa itsensä puolesta, kun on hyvät kertoimet, Sebastian vitsailee.

- Vedonlyöntilistat eivät herätä minussa minkäänlaisia fiiliksiä. Saattavat ne jotain osviittaa antaa, mutta lopulta live-esitys ratkaisee. Niiden perusteella voi tulla mustia hevosia ja ennakkosuosikit voivat kaatua, Darude sanoo.

Darude ja Sebastian Rejman ovat tehneet yhteistyötä jo ennen Euroviisuja. (kuva: Emmi Moilanen)

Darudelle tavoite on selvä: hän haluaa päästä viisufinaaliin.

- Kyllä minua hatuttaa, jos emme pääse finaaliin. Sen tavoitteen uskallan sanoa. Saa sitten tulla kuittailemaan, jos emme pääse finaaliin, Darude heittää.

"Ei veristä kilpailua"

Kumpikaan miehistä ei ole vielä kuunnellut kaikkia tämän vuoden viisubiisejä. Tämän vuoden tarjonta on kuitenkin tullut suurelta osin tutuksi, kun kaksikko on kiertänyt Euroviisuja edeltävissä viisukonserteissa ja kuullut muiden maiden edustajien esityksiä. Amsterdamissa, Lontoossa ja Madridissa esiintymisen yhteydessä Darude ja Sebastian ovat päässeet tutustumaan kilpakumppaneihinsa myös henkilökohtaisemmalla tasolla. Yhteishenki kilpailijoiden kesken on tuntunut olevan hyvä.

- Vaikka puhutaan laulukilpailusta, kyllä se meininki tuntuu enemmän festareilta. Ei tunnu olevan mitään veristä kilpailua tai kyräilyä, Darude luonnehtii.

Darudella meni kemiat niin hyvin yksiin Itävallan edustajan Pændan kanssa, että hän päätti tehdä remixin tämän viisukappaleesta Limits. Darude vaikuttui nuoressa naisessa muun muassa siitä, että tämä tuottaa itse omat kappaleensa. Trance-remix on jo valmis, ja se on tarkoitus julkaista tulevaisuudessa.

Darude ja Sebastian Rejman lähtevät Tel Aviviin luottavaisin mielin tekemään parhaansa.

- Huomaan, että keskittymiskypärä alkaa taas tulla päähän. Yritän olla viisuissa paras versio itsestäni, Sebastian kertoo.

Sebastian uskoo, että kaikki, mitä hän on elämänsä aikana tehnyt, on johtanut tähän hetkeen. Tällainen ajattelumalli auttaa häntä löytämään rentouden jännittävissäkin tilanteissa.

- Ymmärrän kyllä, mihin olemme menossa. Euroviisuilla on enemmän katsojia kuin Super Bowlilla, joten parempi vetää v*tun hyvin kuin vetää vihkoon, Sebastian sanoo ja naurahtaa.

Lue myös: Daruden viisuesityksestä tihkui ensimmäiset tiedot - Ylen lausunnossa kuitti Saara Aallolle?

Lue myös: Sandstorm miksattiin yhteen erittäin yllättävän biisin kanssa - festariyleisö repesi liitoksistaan

Lähde: Eurovision World

Kilpailut

Uusimmat