Kuva: Tuukka Kiviranta

Elonkerjuu kutsui Lauri Tähkän esiintymään keikalleen - "Saa itse päättää, mitä laulaa"

12.09.2019 14:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Elonkerjuu toivoo, että yhtyeen entinen laulaja Lauri Tähkä saapuu esiintymään juhlakonserttiin.

Elonkerjuu-yhtyeellä on monta syytä juhlaan. Bändi viettää parhaillaan 20-vuotisjuhlavuotta, ja viiden vuoden tauon jälkeen on luvassa uusi albumi. Perjantaina 13. syyskuuta julkaistava XX-albumi on ensimmäinen, jossa lauluosuuksista vastaa Osku Ketola. Osku on ollut bändin solistina kahden vuoden ajan.

Kitaristi Simo Ralli puolestaan on ollut menossa mukana aina bändin perustamisesta lähtien ja nähnyt yhtyeen nousut ja laskut. Mies kertoo Voice.fi:n haastattelussa uskovansa, että kaikki on tapahtunut juuri kuin on ollut tarkoituskin.

- Tämä on elämää ja siihen kuuluu hyviä ja huonoja hetkiä. Sitä osaa nauttia hyvistä hetkistä, kun välillä on käynyt pohjalla. Paljon on sattunut ja tapahtunut, Simo Ralli tiivistää.

Bändin aallonpohjiksi Simo mainitsee solistinvaihdokset. Vuonna 2011 Lauri Tähkä jätti yhtyeen sähköpostiviestillä suuren kohun saattelemana ja vuonna 2012 solistina aloitti Juha Lagström. Yhtye jäi vuonna 2015 tauolle, ja tauon päätyttyä solistiksi oli tullut Osku Ketola.

Osku Ketola (vas.) on uusi lisäys Elonkerjuu-yhtyeeseen, kun taas Simo Ralli on perustajajäsen. (kuva: Iiro Myllymäki)

Simo Ralli paljastaa, ettei ole nähnyt Lauri Tähkää viimeisen yhteisen keikan jälkeen.

- Hän ei ole tullut vastaan missään, vaikka Suomi on pieni maa. Ihmeellistä kyllä, Simo kertoo.

Tuo Lauri Tähkä ja Elonkerjuu -kokoonpanon viimeinen keikka oli Seinäjoen Rytmikorjaamolla joulukuussa 2010. Elonkerjuulla on 20-vuotisjuhlakonsertti samassa paikassa nyt 20. syyskuuta, ja yhtyeen mukaan kaikki bändin entiset jäsenet ovat tervetulleita vierailemaan lavalle.

- Toivomme, että kaikki meidän laulajamme ja soittajamme tulevat Elonkerjuun juhlaan. Tämä on avoin kutsu, tervetuloa, Simo sanoo.

Lauri Tähkä on parhaillaan mukana Vain elämää -ohjelman juhlakaudella. (kuva: AOP)

Bändi ei ole ollut suoraan yhteydessä Lauri Tähkään kutsuasioissa, mutta toivoo, että viesti tavoittaa hänet median kautta.

- Lauri saa itse päättää, mitä laulaa, jos päättää tulla paikalle, Osku Ketola sanoo pilke silmäkulmassaan.

Juha Lagström on jo lupautunut tulla vierailemaan. Bändi toivoo myös aiemman viulistinsa Johanna Koivun saapuvan paikalle.

Osku Ketolan mielestä ei ole outoa, että Lauri Tähkästä puhutaan vielä niin usein Elonkerjuun yhteydessä ja esimerkiksi toimittajat kyselevät Tähkän ja Elonkerjuun väleistä.

- Lauri on iso osa bändin historiaa. Bändin hurjimmat vuodet ovat olleet niinä vuosina, Osku sanoo.

Osku Ketola on tavannut Lauri Tähkän The Voice of Finland -ohjelman merkeissä. Osku oli mukana Paula Koivuniemen tiimissä vuonna 2013, ja tuolloin Lauri Tähkä oli vielä itsekin tähtivalmentajana. Ohjelman jälkeen kaksikko ei ole törmännyt toisiinsa.

- Meillä oli ihan hyvä meininki Laten kanssa silloin, Osku muistelee.

- Mielestäni Late tekee hienoa musiikkia. Se on varmasti juuri sellaista, mitä hän haluaa tehdä, Osku sanoo.

Lue myös: Lauri Tähkän ja Elonkerjuun välirikko jatkuu - suhteet katkesivat jopa sukulaiseen

Lue myös: Elonkerjuun uusi kappale luo voimaa suurten elämänmuutosten keskelle - katso uunituore musiikkivideo

Kilpailut

Uusimmat