Kuva: AOP

Madonna aloitti kiertueensa, mutta netistä ei löydy yhtään kuvaa - syynä yleisölle annettu määräys

18.09.2019 13:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Madonnan uuden kiertueen keikat ovat "kännyköistä vapaa kokemus", ja tätä varten on otettu käyttöön tiukat toimenpiteet.

Popin kuningatar Madonna, 61, on käynnistänyt uuden maailmankiertueensa New Yorkissa. Naisen Madame X -kiertue poikkeaa merkittävästi hänen aiemmista kiertueistaan, sillä tällä kertaa Madonna esiintyy stadioneiden ja areenojen sijasta teatteritiloissa.

Kiertue poikkeaa aiemmista myös toisella tavalla. Yleisön kännyköiden käyttöä on rajoitettu voimakkaasti. Yleisöä on kielletty käyttämästä puhelimiaan lainkaan konsertin aikana, mistä lipunmyyjä Ticketmaster on opastanut lipun ostaneita. Sääntöjä on selvästi noudatettu kiertueen ensimmäisellä keikalla, sillä netistä ei löydy lainkaan kuvia tai videomateriaalia keikalta. Madonna on jakanut omalla Instagram-tilillään yhden kuvapäivityksen keikalta. Jos se ei näy alla, klikkaa tästä.

Kun katsojat saapuvat keikkapaikalle ja ovat näyttäneet lippunsa, heidät ohjeistetaan laittamaan kännykkänsä erityiseen koteloon, joka lukittautuu. Katsojat saavat pitää kännykkänsä mukanaan koko ajan, mutta lukituksen pystyy avaamaan vain tietyillä kännykänkäyttöalueilla. Jos jonkun nähdään käyttävän kännykkäänsä keikan aikana, hänet saatetaan ulos keikkapaikalta välittömästi.

Näillä toimenpiteillä pyritään luomaan keikoista ”kännyköistä vapaa kokemus”. Älypuhelinten valta-aikana onkin ollut paljon puhetta siitä, että keikkayleisöt kokevat keikat kännyköidensä kautta sen sijaan, että he keskittyisivät itse keikkaan entisaikojen tapaan. Kännyköiden lisäksi myös älykellojen, kameroiden ja minkä tahansa taltiointivälineiden käyttö on kielletty. Tällaiset tiukat kännykkäkiellot ovat erittäin harvinaisia popkonserteissa.

Ristiriitainen vastaanotto

Madonnan keikkojen tiukat säännöt on otettu ristiriitaisesti vastaan naisen fanien keskuudessa. Asia on herättänyt paljon keskustelua esimerkiksi Madonnan fanisivustoilla Facebookissa. Kritisoijien mielestä olisi toivottavaa saada taltioitua keikoista muistoja itselleen ja myös päästä tunnelmoimaan muiden kuvaamia videoita ja kuvia ennen kuin itse pääsee keikalle.

”Mielestäni tämä ei ole hyvä idea, koska ihmiset haluavat saada jonkinlaisen muiston (kuvan tai videon) konsertista”, on yksi kommentoinut.

”Mitä jos tulee hätätilanne? Surullista, että kännykkää ei voi käyttää konsertissa”, perustelee eräs.

Monet fanit ovat olleet kuitenkin iloisia uutisesta.

Kannatan tätä! Näen show’n mieluummin silmilläni, sydämelläni ja sielullani nauttien jokaisesta hetkestä sen sijaan, että näkisin sen kameran kautta”, kommentoi eräs.

”Mahtava uutinen! Eläkää hetkessä ja nauttikaa show’sta”, on myös kirjoitettu.

”Madonna on varmasti kyllästynyt katsomaan yleisössä kännykkämerta kasvojen sijaan”, uskoo yksi kommentoija.

Madonna esiintyi Suomessa ensimmäistä kertaa vuonna 2009. (kuva: AOP)

Madonnan Madame X -kiertue kiertää Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa maaliskuuhun asti. Madonna on esiintynyt Suomessa kaksi kertaa, vuosina 2009 ja 2012. Uudella kiertueella ei tämän hetken tiedon mukaan ole luvassa keikkoja Pohjoismaissa. Madame X -kiertue on Madonnan 11. konserttikiertue.

Madonna tunnetaan näyttävistä ja rajoja rikkovista keikoistaan, ja hän onkin kaikkien aikojen menestynein sooloartisti kiertueiden tuotoissa mitattuna. Naisen Sticky & Sweet -kiertue pitää hallussaan ennätystä tuottoisimmasta naisartistin kiertueesta. Kyseisellä kiertueella Madonna saapui ensimmäistä kertaa Suomeen esiintymään Helsingin Jätkäsaareen. Tuolloin konsertista nautti 85 000 kävijää, ja kyseessä on Suomen kaikkien aikojen suurin yksittäinen keikka.

Lue myös: Madonnan, 61, notkeus hurmaa sosiaalisessa mediassa: "Taipuisinpa itse moiseen"

Lue myös: Madonna haistattelee vihaajilleen somessa: "Naisia vihaavat kiihkoilijat voivat painua v*ttuun"

Lue myös: Madonna ottaa rajusti kantaa Yhdysvaltojen aselakiin, julkaisi hätkähdyttävän videon: "Herätys!"

Lähteet: Variety, Morning Picker, Facebook

Kilpailut

Uusimmat