Kuva: Mikko Räsänen

"Tuli siskoa ikävä" - Maija Vilkkumaan uusi pop-biisi nosti fanien tunteet pintaan

27.12.2019 16:15 - Milena Raappana

Maija Vilkkumaan tuore Hei sisko -biisi on tammikuussa ensi-iltansa saavan Teräsleidit elokuvan tunnuskappale.

Laulaja-lauluntekijä Maija Vilkkumaa, 46, on kovassa vireessä tuoreen Vain elämää -ohjelman kauden jäljiltä. Artisti julkaisi 20.12. popahtavan biisin Hei sisko, joka on tammikuussa ilmestyvän Teräsleidit-elokuvan tunnuskappale. 

Vilkkumaa kertoo, että oli kirjoittanut kappaleen kahden naisen välisestä voimaannuttamisesta, mutta biisistä puuttui "punainen lanka". 

- Nähtyäni elokuvan tajusin, että biisi sopisi siihen täydellisesti ja sen tarina vaihtui mukailemaan leffan teemoja, jolloin palaset lopulta loksahtivat paikoilleen, Vilkkumaa kuvailee. 

Vilkkumaan Hei sisko -kappaleen musiikkivideo onkin kooste ennennäkemättömiä elokuvan kohtauksia. 

Pamela Tolan ohjaama ja yhdessä Aleksi Bardyn kanssa käsikirjoittama Teräsleidit-elokuva kolmesta sisaruksesta Inkeristä, Railista ja Sylvista, jotka lähtevät railakkaalle ja elämänmakuiselle matkalla.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Reissu saa alkunsa, kun 75-vuotias Inkeri hautaa miehensä puutarhaan kalautettuaan tätä paistinpannulla päähän ja ymmärtäessään, että häntä uhkaa vankilatuomio. Elokuvan päärooleissa nähdään Leena Uotila, 72, Seela Sella, 82, ja Saara Pakkasvirta, 82. 

Tola pitää Vilkkumaan biisiä oikein sopivana elokuvaansa. Hänen mukaansa voimaannuttavassa biisissä on osuvat sanat ja se on "kuin piste i:n päälle". 

- Mahtavaa, että siskosten matka on tiivistynyt näin myös musiikiksi, Tola sanoo. 

Vilkkumaan fanit ovat myös olleet mielissään uudesta kappaleesta. Monelle biisi on herättänyt erilaisia tunteita siskon ikävöinnistä nostalgiaan ja voimaantumiseen. 

"Ihana! Jotenkin kivan lohdullinen", kommentoi eräs fani Instagramissa.

"Aivan ihana, tuli kylmät väreet ja kyyneleet. Kiitos", kirjoitti toinen. 

Lue myös: Maija Vilkkumaa ylistää Eriniä - paljastaa, mistä ominaisuudesta yllättyy aina uudestaan

Lue myös: Maija Vilkkumaa ihastui täysillä faninsa tatuointiin - ymmärrätkö syyn?

Kilpailut

Uusimmat