Kuva: Shutterstock

Nostalgia jyrää nyt Spotifyssa - paljon puhuvat kuuntelutilastot julki

16.04.2020 12:45 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Spotifyn kuuntelutilastojen mukaan kuuntelijat kaipaavat vanhoja hyviä hittejä.

Musiikin suoratoistopalvelu Spotifyn huhtikuun ensimmäisen viikon kuunteluluvut kertovat vanhojen hyvien hittien vahvistaneen asemaansa. Käyttäjien luomat nostalgia-aiheiset soittolistat ovat lisääntyneet jopa 54 prosenttia.

Kuunnelluin nostalgiateemainen soittolista Spotifyssa on All Out 00s, jolla on jopa 8,1 miljoonaa kuuntelijaa. Toiseksi kuunnelluin nostalgiasoittolista on puolestaan All Out 80s joka nimensä mukaisesti sisältää musiikkia laidasta laitaan kultaiselta kahdeksankymmentäluvulta. Kuuntelijoita listalla on 7,1 miljoonaa.

Käyttäytymistieteilijä David DiSalvon mukaan tuttujen hittien kuunteleminen helpottaa aikana, jolloin elämä on epävarmaa. Hänen mukaansa nostalgian kaipuu liittyy muistiimme.

- Musiikki linkittyy muistiimme samalla tavalla kuin hajuaisti. Ihminen muistaa esimerkiksi aina kappaleen, joka soi tämän ensisuudelman aikana, DiSalvo kertoo.

Tuttujen hittien kuuleminen voi tuoda lohtua.

- Moni meistä kokee nostalgian kuljettavan takaisin aikaan, jolloin elämämme oli yksinkertaisempaa ja helpommin kontrolloitavissa, Disalvo sanoo.

Eniten nousua kaikista nostalgiantäyteisistä kappaleista on saavuttanut Panic! At The Discon New Perspective, jonka kuuntelu on kasvanut huikeat 93 prosenttia. Syynä huimaan nousuun on luultavasti se, että kappale lisättiin vasta hiljattain palveluun.

Voit kuunnella kappaleen alta tai täältä:

Lue myös: Myös Spotify auttaa ahdinkoon joutuneita muusikkoja - suomalaisartistit tosin saavat vielä odottaa

Lue myös: Uudenlaiset Spotify-soittolistat julkistettiin - lemmikkien omistajat huomio!

Lähde: Spotify

Kilpailut

Uusimmat