Don Johnson Big Band -solisti: Yllätyksiä luvassa festarikesän aikana

23.06.2009 07:42 - Eeva Rajala

Don Johnson Big Bandin solisti Tommy Lindgren lupaa festivaaliyleisölle tänä kesänä hauskoja yllätyksiä. Yllätykset liittyvät yhtyeen uuden levyn muusikkovierailijoihin.

DJBB:n toukokuussa julkaistulla Records Are Forever -albumilla vierailee lukuisia muusikoita, muun muassa Anna Abreu, joka nähtiin Voice Juhannus Festivalilla Himoksella yhtyeen kanssa lavallakin. Levyn monet vierailijat ovat haaste sinänsä yhtyeen uusien biisien esittämiselle keikoilla. Aikatauluja ei aina saada sovitettua yhteen.

"Kyllä tässä on hauskoja yllätyksiä festarikesän aikana luvassa, saadaan eri tyyppejä eri keikoille. Esimerkiksi Salokosken Emma tulee taatusti joillekin festarikeikoille. Prättälän Tuomo olisi kiva saada kehiin. Luultavasti Ilosaarirockissa, missä soitetaan samana päivänä, yritetään Tuomon kanssa vetää siellä", Lindgren suunnittelee.

Don Johnson Big Band teki kevään julkkarikiertueen enimmäkseen biisien "riisutuilla versioilla". Lindgrenin mukaan pitää tehdä kompromisseja, jos kaikkia levyllä vierailleita muusikoita ei saada keikoille mukaan: "Olemme soittaneet yhteensä jo yhdeksää biisiä uudelta levyltä livenä. Tietysti kun on tuollainen joukko vierailevia muusikoita, joilla on omat projektinsa, sitä on vaikeata saada heitä kovin monelle keikalle mukaan."

Lindgren naureskelee, että vierailijoiden mukaan ottaminen bändin keikoille vaatii myös vähän lisätreeniä omalle bändille, kun on totuttu esiintymään pienemmällä kokoonpanolla: "Mutta se on vain hauskaa. Se mahdollistaa sen, etteivät keikkasetit ole identtisiä festarilta toiselle."

Kilpailut

Uusimmat