Kuva: AOP

UMK-finalistit on valittu: 'Biisien taso kovempi kuin koskaan'

20.10.2020 12:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Hakijoita oli tänä vuonna lähes 300. Heistä seitsemän selvitti tiensä finaaliin.

Uuden Musiikin Kilpailun voitosta kilpailee vuonna 2021 seitsemän finalistia. Heidät valittiin kaikkiaan 300 hakijan joukosta. Raadin mukaan biisien taso oli kovempi kuin koskaan.

Kappaleet valittiin jälleen YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakasen vetämän UMK-ammattilaisraadin toimesta.

- Biisien ja artistien taso oli mielettömän vahva ja olen varma, että meillä on tulossa keväällä 2021 kaikkien aikojen kovatasoisin UMK. Olen todella iloinen ja kiitollinen joka ikiselle kappaleensa Ylelle lähettäneelle muusikolle.

Tiedotteen mukaan mukana oli laaja joukko Suomen lahjakkaimpia ja menestyneimpiä biisintekijöitä ja tuottajia. Lisäksi UMK:hon hakeneiden artistien tunnettuus on kokenut ison harppauksen eteen- ja ylöspäin. Näyttää siltä, että niin uudet ja nousevat kuin kokeneet ja tunnetut artistit näkevät UMK:n hienona mahdollisuutena. 

- Hakijoiden joukossa oli muun muassa useita menneiden vuosien euroviisuedustajia, Emma-gaalassa palkittuja kestotähtiä, Suomen tämän hetken potentiaalisimpia musiikin vientitoivoja, Vain Elämässä nähtyjä artisteja, energisiä rock-bändejä sekä kriitikoiden ylistämiä vaihtoehtomusiikin kuumia nimiä. Lähetettyjen kappaleiden monipuolisuus näkyy myös lopullisessa seitsemän kappaleen kattauksessa, Hakanen hehkuttaa.

Finalistit paljastetaan tiistaina 19. tammikuuta. Suomen seuraava euroviisuedustaja ja UMK21-voittaja selviää sen sijaan 20.helmikuuta 2021 Tampereen Mediapoliksessa järjestettävässä UMK-finaalissa. Voittajan valitsevat tv-katsojat ja kansainvälinen UMK-raati yhteisesti.

Euroviisut tullaan järjestämään keväällä 2021 Rotterdamissa tavalla tai toisella. 

Viime vuonna Suomen euroviisuedustajaksi valittiin Aksel Kankaanranta. Koronapandemian vuoksi viisut kuitenkin peruttiin, eikä Kankaanranta päässyt edustamaan Suomea. 

Monissa maissa tehtiin kuitenkin päätös, että tämän vuoden edustajaksi valittu artisti nähdään myös seuraavan vuoden edustusartistina. Näin on tehty muun muassa Bulgariassa, Espanjassa, Belgiassa, Kreikassa ja Alankomaissa. 

- Vuosi on pitkä aika mille tahansa biisille ja Euroviisuissa on uutta musiikkia. Aksel voi halutessaan osallistua uudella biisillä myös ensi vuonna, mutta ammattilaisraati valitsee kilpailijat ja lopulta valinnan Suomen edustajasta tekevät äänestäjät, UMK-tuottaja Anssi Autio kertoi aiemmin keväällä

Kankaanrannan voittokappaleen pääset kuuntelemaan alta. 

Lue myös: Aksel Kankaanrannalle ei annettu automaattista paikkaa ensi vuoden UMK:ssa - "Vuosi on pitkä aika"

Kilpailut

Uusimmat