Kuva: AOP / AOP

Nevermind-levyn tuottaja vertaa Billie Eilishia Nirvanaan - aiemmin Dave Grohl sanonut samaa

28.10.2020 22:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Butch Vigin mielestä Billie Eilish puhuttelee nuorta sukupolvea samalla tavalla kuin Nirvana aikoinaan.

Nirvanan vuonna 1991 ilmestyneen klassikkolevyn Nevermindin tuottaja Butch Vig on ryhtynyt NME:n haastattelussa ajatusleikkiin ja miettinyt, millaisen vaikutuksen levy tekisi, jos se ilmestyisi tänä päivänä. Miehen mukaan vaikutus olisi tuskin yhtä suuri kuin se oli 1990-luvun alussa.

- Jos Nevermind julkaistaisiin tällä viikolla, sillä ei olisi samanlaista kulttuurista vaikutusta, vaikka se onkin upea levy. Se tuli ulos juuri oikeaan aikaan, kun musiikissa oli käynnissä muutos. Se tuntui vallankumoukselliselta, Butch Vig sanoo.

Samaisessa haastattelussa tuottaja vertaa Nirvanaa nykytähti Billie Eilishiin, 18, joka hänen mielestään samalla tavalla tiivistää musiikkiinsa kokonaisen sukupolven tuntoja. Vig sanoo tuntevansa sekä Billie Eilishin että tämän musiikintekokumppanin, veli Finneaksen henkilökohtaisesti. Musiikkimaailman tämän hetken vaikutusvaltaisimman sisaruskaksikon äiti on myös toiminut Vigin tyttären musiikinopettajana.

Nirvanassa rumpalina vaikuttanut Dave Grohl on aiemmin niin ikään verrannut Billie Eilishia omaan entiseen bändiinsä. Grohl kehui Eilishia aidoksi rock-tähdeksi, joka on saavuttanut samanlaisen intohimoisen fanikunnan kuin Nirvana aikoinaan. Billie Eilish oli kehuista häkeltynyt, sillä hän kertoo kasvaneensa Nirvanan musiikkia kuunnellen.

Lue myös: Dave Grohlin ja 10-vuotiaan tytön rumpumittelössä panokset kovenevat - sävelsi tytölle kappaleen

Lue myös: Billie Eilish julkaisi musiikkivideon Bond-tunnarille - katso No Time To Die

Lähteet: NME, NME

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat