Kuva: Jaakko Manninen

Sävellyksiä jokaiselta bändin jäseneltä - Oliver julkaisi kuusi uutta kappaletta

27.11.2020 08:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Kappaleet käsittelevät periksiantamattomuutta, erotyötä, räiskyviä parisuhteita ja juhlimista pariltakin eri kantilta

Suomenkielistä pop-rockia tekevä Oliver-yhtye julkaisi tänään kuusi kappaletta sisältävän Onni on vaikea vieras -ep:n. 

Ep:llä on poikkeuksellisesti sävellyksiä bändin jokaiselta jäseneltä, mikä on rikastanut bändin sointia entisestään ja tehnyt ilmaisusta värikkäämpää. Bändi kertoo ep:n olevan tiukkaa kuin Foo Fighters ja pelastavan maailmaa kuin U2. Kappaleiden teemat liikkuvat onnen ympärillä

– Olen viime aikoina ymmärtänyt entistä konkreettisemmin, että onni ei ole tasaista tuubia ja nauhaa. Se on ohikiitäviä hetkiä ja sen todella ymmärtää usein vasta niissä kohdissa, joissa onnea ei ole näkyvissä lainkaan. Onni on pysyvänä tilana mahdoton, mutta tavoiteltavana tunteena erittäin tärkeä. Minulle itselleni on ollut suuri harppaus tajuta, että pysyvän tilan sijaan tärkeämpää onkin löytää keinot, joilla kulkea kohti onnea. Matkasta nauttiminen ja sellaisten päätösten tekeminen, jotka oletettavasti kuljettavat meitä kohti onnellisia aikoja riittää. Onni on vaikea vieras, mutta silti sille kannattaa pitää ovi avoinna aina, Oliverin laulaja-kitaristi Jari Väyliö kertoo ep:n teksteistä.

Ep:n kaikki tekstit ovat Väyliön ja Kun sanat riittävät -runosivustaan tunnetun Hanna Katajarinteen käsialaa.

Yksi isoista uudistuksista on ollut myös sävellettyjen kitarasoolojen tuominen biiseihin isoon rooliin. Ep:llä kitarariffit ja -soolot ovat isossa osassa yhtyeen ilmaisua.

– Yhtyeemme soolokitaristi Peter Miinala ansaitsee erityisen hatunnoston sooloistaan ja riffeistään. Peterillä oli studioon mennessä jokaiseen biisiin aivan törkeän kovat jutut mietittynä ja soolot sävellettynä. Aivan siis maailmanluokan meininkiä. Oltiin kaikki studiossa monttu auki, että mitä täällä oikein tapahtuu?! Peterin soolot on täynnä niin suurta latausta, että meinaa itku tulla tätä kirjoittaessakin. Kitarasooloja pidetään nykypäivän populaarisessa kuvastossa jotenkin vaikeina, mutta ei kohta muuten enää pidetä. Me ollaan se bändi, joka tuo kitarasoolot takaisin, Väyliö julistaa.

Ep:n pääset kuuntelemaan alta. 

Lue myös: Erotyöstä sai alkunsa Jari Väyliön henkilökohtaisin kappale - kuuntele Jälki

Lue myös: Kutsu juhlimaan - Oliverin uutuuskappale on osoitettu arjen kärrynpyöriä veteleville aikuisille

Kilpailut

Uusimmat