Kuva: Yle / Mona Salminen

UMK-osallistuja Oskari Ruohosta tukee kuuluisa isä - saanut myös suitsutusta Anssi Kelalta

14.01.2021 18:45 - Iiro Myllymäki

Matti ja Teppo -duon Tepon poika käynnistelee soolouraansa toistamiseen, tällä kertaa Oskr-nimellä.

Tämänvuotisen Uuden musiikin kilpailun ensimmäinen kilpailukappale on julkaistu. Kyseinen kappale on Oskr-nimisen artistin Lie. Oskr lienee tämänvuotisen kilpailijakatraan tuntemattomin nimi, vaikka hänellä onkin jo takanaan pitkä ura.

Artistinimen takaa löytyy 33-vuotias Oskari Ruohonen. Mies on aiemmin vaikuttanut Yournalist- ja Traffic Island -yhtyeissä, ja muutama vuosi sitten hän julkaisi suomenkielisellä soolourallaan kolme sinkkua. Oskr kertoo, että hän on tehnyt musiikkia ammatillisesti jo 16 vuoden ajan.

Nyt mies on palannut juurilleen englanninkieliseen materiaaliin, ja hän lanseeraa uuden soolouransa UMK:ssa.

Oskr tulee musikaalisesta perheestä, sillä hänen isänsä on kuuluisan Matti ja Teppo -duon Teppo Ruohonen. Oskr kertoi UMK-osallistumisestaan perheelleen hetken uutista itse sulateltuaan.

- Kyllä perheessäni tykättiin, että homma menee eteenpäin. Olen aina saanut sieltä tukea, ja sen myötä on ylipäätään uskaltanut lähteä nuoresta asti tekemään musiikillista uraa, Oskr kertoo Voice.fi:lle.

Mies kertoo, ettei isä ole varoitellut häntä muusikon urasta, vaan pikemminkin päinvastoin. Hän on kiitollinen perheeltään saamastaan tuesta.

Oskr on kiitollinen myös toiselle nimekkäälle taholle. Kun hän käynnisteli suomenkielistä soolouraansa, Anssi Kela kiinnitti huomionsa hänen nettiin lataamaansa esiintymisvideoon. Anssi Kela jakoi kyseisen Mitä se sua haittaa -biisin studiolivevideon Facebook-sivullaan hehkuttavien saatesanojen kera.

- Se oli upeaa. Olen erittäin kiitollinen hänelle, Oskr sanoo nyt.

Uuden musiikin kilpailussa kuultavan Lie-kappaleen taustalla on huipputekijöitä sekä Suomesta että kansainvälisiltä markkinoilta. Kappaleen ovat Oskari Ruohosen lisäksi säveltäneet, sanoittaneet ja tuottaneet Joonas Angeria ja David Pramik. Pramik on kirjoittanut kappaleita muun muassa Selena Gomezille ja G-Eazylle. Oskr kertoo, että kappale sai alkunsa biisileirillä, jonka järjesti suomalaisen musiikin kansainvälistymistä edistävä Music Finland -yhdistys. Biisileirillä Oskr, Angeria ja Pramik laitettiin tiiminä tekemään biisiä, ja tästä sessiosta syntyi UMK:hon päätynyt kappale.

Biisin tekijätiimin meriitit nostettiin esille, kun UMK vihjaili osallistujistaan Instagram-tilillään. Ensimmäisen artistin vihjeiksi kerrottiin lisäksi, että kyseessä on turkulainen, sekä englanniksi että suomeksi musiikkia tehnyt artisti. Arvailut kävivät kuumana, ja monet epäilivät, että kyse voisi olla Robinista tai Ressu Redfordista. Tuskin kukaan osasikaan mainita Oskari Ruohosen nimeä. Tämän mies ymmärtää hyvin itsekin.

- Olisin itsekin varmaan arvaillut samoja nimiä, jos en itse olisi mukana. Tulen UMK:hon yllärikorttina uutena naamana.

Lue myös: Uuden musiikin kilpailun osallistujat julkistettiin! Mukana Danny ja ruotsalainen supertähti

Lue myös: UMK-osallistumisesta huijannut Aksel Kankaanranta selittää lausuntoaan: "Menin paniikkiin"

Kilpailut

Uusimmat