Kuva: AOP

"Historian suurin floppi" - Samu Haber muistelee toisen Sunrise Avenue -albumin julkaisua

15.03.2021 18:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

- Olen varma, että niitä levyjä on jossain ex-Anttilan varastonpohjalla tuhansia, Haber kertoo SuomiRockin Artististitunti -ohjelman haastattelussa.

Sunrise Avenue -yhtyeen keulakuva Samu Haber, 44, on viime aikoina julkaissut muun muassa elämäkertakirjan sekä suomenkielistä soolomusiikkia.

Sunrise Avenuen ura alkoi aikoinaan vahvasti ja debyyttialbumi On the Way to Wonderland oli valtava menestys, josta hitiksi nousi varsinkin kappale Fairytale Gone Bad. Seuraava albumi Popgasm ei taas yltänytkään odotuksiin ja Haber ei itsekään uskonut levyn mahdollisuuksiin.

- Muistan, kun lähetin kappaleen The Whole Story levy-yhtiöille ja bändille ja sanoin, että tässä se on, ykkössinkku. En kuitenkaan uskonut edes omia sanojani, Haber kertoo SuomiRockin Artistitunti -ohjelman haastattelussa juontaja Matti Mäki-Kokkilalle ja jatkaa:

- Tuo kappale meni kuitenkin listaykköseksi Saksassa, mutta se tippui sieltä aika nopeasti pois. Se ei siis jatkanut liitoamme.

Haber muistaa myös Popgasm-levyn julkaisubileet Suomessa, minkä jälkeen ikävä totuus selvisi.

- Kaikki oli helvetin mageeta ja oli isot juhlat. Saimme albumista kultalevyt, mutta niitä levyjä on varmaankin oikeasti myyty vain muutama tuhat. Olen varma, että toista albumiamme on jossain ex-Anttilan varastonpohjalla tuhansia, sillä kaupat tilasivat niitä valtavasti, mutta eivät saaneet myytyä. Jos ensimmäinen levymme oli muistaakseni Suomen historian myydyin debyytti, niin tuo kakkoslevy oli sitten varmaankin historian suurin floppi, Haber nauraa.

Millaiset paineet floppialbumi toi ja kuinka siitä selvittiin? Entä miten Haber näkee koko uransa? Kuuntele SuomiRockin Artistitunti -ohjelmaa maanantaista perjantaihin klo 12-13 Radio SuomiRockilla. Uusinta kokonaisuudessaan lauantaina, ja perjantaina haastattelu kuunneltavissa myös Podplay-palvelusta.

Voice.fi, Radio SuomiRock ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Sunrise Avenue siirsi jäähyväiskeikkojaan vuodella: "Tuli heti ajatus, että nyt tämä rytisee"

Lue myös: Samu Haber jakoi kuvan vuodelta 2005 - fanit löysivät yhdennäköisyyden laulajakollegan kanssa

Kilpailut

Uusimmat