Kuva: Bengt Henriksson / Photorox

Yksi Vain elämää -kappale herkisti Vesku Jokisen kunnolla - "Sai purra huulta"

21.05.2021 15:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Klamydia julkaisi tänään perjantaina uuden Hiljainen pöytä läheltä orkesteria -albumin. Albumilta löytyvät myös viime syksyltä tuttuja Vain Elämää -kappaleita.

Yli 750 000 albumia urallaan myynyt Klamydia julkaisi uuden albumin Hiljainen pöytä läheltä orkesteria tänään perjantaina 21. toukokuuta.

Yhtyeen hyväntuulinen laulaja Vesku Jokinen, 51, kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että levyn nimi tuli isoisän lausahduksesta.

- Kyseessä sanonta, jota pappani käytti. Kovana seuramiehenä tunnettu pappani sanoi aina ravintolaan mennessään, että saisiko hiljaisen pöydän läheltä orkesteria. Se sopi erinomaisesti levyn nimeksi, Jokinen hymyilee.

- Meillä on sukutila, jossa pappani ja mummoni aikoinaan asuivat. Siellä Kyröjoen rannalla olen tehnyt hyvin paljon Klamydian tuotantoa, kuten näitä uudenkin levyn kappaleita.

Klamydialla on taivalta takana yli 30 vuotta, mutta Jokisen sävellyskoneisto ei näytä hyytymisen merkkejä. Kappaleet syntyvät elävästä elämästä.

- Levyltä löytyy kappaleita jälleen maan ja taivaan väliltä. Esimerkiksi Harmaa jätti -niminen kappale kertoo kivestä, jolle uin aina rauhoittumaan. Välillä taas ikävöidään keikkareissulla poikaani.

Yhdestä aiheesta Jokinen ei sävellä.

- Perinteiset rakkauslaulut olen jättänyt täysin väliin ja niitä on turha odottaa jatkossakaan. Jos liikaa hoen rakkautta, niin se syö siitä ytimen. Jos sanon, että rakastan sinua, niin silloin myös tarkoitan sitä.

Uudella julkaisulla on mukana on myös bonus-cd, joka sisältää kaikki Jokisen esittämät Vain elämää- biisit, muun muassa Aplodit mulle, Huominen on sun ja Muisto vain jää. Jokinen kertoo, että kokemus suosikkiohjelmassa oli ikimuistoinen.

- Alussa tietenkin mietin, että kannattaako edes mennä, mutta en kadu sekuntiakaan että menin. Siellä oli niin upea jengi kasassa ja tajusin, että nyt sovin joukkoon. Me olimme kaikki hyvin erilaisia, mutta puhalsimme yhteen hiileen ja kaikki toimi loistavasti. Välillä päivät oli pitkiä, mutta aina yhtä antoisia.

Jokinen kehuu kaikkia niitä esityksiä, joita hänen omasta tuotannosta tehtiin. Yksi ehkä nousee muiden yläpuolelle - ainakin se onnistui koskettamaan.

- Ei ole puolta sanaakaan siitä, etteivätkö kaikki vedot olisi ollut upeita. Kuitenkin se Jannika B:n Pyyntö-versio oli todella koskettava ja vielä kun Jannikan Martta-tytär lauloi siinä mukana, niin sai kyllä purra huulta.

Vain Elämää -kappaleet tulevat myös kuulumaan Klamydian keikkasettiin.

- Kyllä niitä otetaan mukaan, mutta ei meistä tietenkään mitään Vain elämää -bändiä tule. Klamydia on myös soittanut kaikki pohjat tuon uuden levyn Vain elämää -puolelle.

Voice.fi, Iskelmä, Radio Nova ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Vain Elämää -ohjelmaa tähdittävä Vesku Jokinen: "Biisit saattoivat muuttua aika paljonkin"

Lue myös: Klamydian uusi albumi on lähes valmis - julkaisu toukokuussa

Kilpailut

Uusimmat