Kuva: AOP

Lil Nas X suuteli miestä lavalla ja kohu oli valmis - kritiikkiä tuli myös yllättävästä suunnasta

29.06.2021 17:45 - Iiro Myllymäki

Räppäri jakoi mojovan suudelman taustatanssijansa kanssa gaalaesityksessään.

Räppäri-laulaja Lil Nas X, 22, on ratsastanut kohusta kohuun tuoreimman Montero (Call Me by Your Name) -kappaleensa kanssa. Viimeisimpänä kohu on noussut Lil Nas X:n gaalaesiintymisestä BET Awards -tapahtumassa, missä mies esitti hittinsä livenä. Mies on nostanut homoseksuaalisuutensa kappaleessaan ja sen mainostamisessa keskiöön, ja tämä jatkui myös kyseisessä live-esityksessä. BET Awards juhlistaa ja palkitsee afroamerikkalaista musiikkia.

Yhdessä kohtaa esitystä Lil Nas X suuteli miespuolista taustatanssijaansa. Lil Nas X on saanut paljon kiitosta suudelmasta, mutta kritiikkiäkin on sadellut. Osa kommentoijista on pitänyt kahden miehen suudelmaa epäsopivana. Supertähti on ottanut kantaa näihin homofobisiin kommentteihin Twitter-tilillään. Hän on esimerkiksi vastannut eräälle, joka kommentoi esityksen olleen epäsovelias lasten silmille. Kyseisessä twiitissä myös kehotetaan Lil Nas X:ää olemaan hillitymmin homoseksuaali.

”Tuo ei ole minun ongelmani. Älä anna lastesi sitten katsoa BET Awardsia”, räppäri kommentoi.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Kritiikkiä on tullut myös yllättävämmästä suunnasta, eli muilta homomiehiltä. Lil Nas X on ottanut kantaa twiittiin, jossa People-lehden mukaan vanhempi homomies videolla kritisoi räppärin seksuaalisesti latautunutta esitystä. Kyseinen video ei ole enää nähtävillä. Twiitissään Lil Nas X kritisoi muita homoseksuaaleja, jotka eivät tue hänen itseilmaisuaan.

”Te vain vihaatte itseänne niin paljon. Yritätte elää elämäänne niin, että miellytätte heteroja. Teille tulee epämukava olo siitä, mitä teen, koska teitä pelottaa, että he kokevat olonsa epämukaviksi teistä. Työstäkää itseänne. Rakastan sitä, kuka olen ja mitä päätän tehdä”, Lil Nas X kirjoittaa.

Twiitin näet alta tai tästä linkistä.

Lil Nas X on myöntänyt, että esitys vaati häneltä paljon henkistä valmistautumista.

”Vapisin lavalla, koska mietin esittäväni tällaista heterokollegoideni edessä”, mies kirjoittaa ja lopussa vielä kiittää kaikkia saamastaan rakkaudesta.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Lil Nas X vastasi myös twiittiin, jossa hänen väitettiin olevan ”epävarma seksuaalisuudestaan” ja ”ylikompensoivan sitä” joka käänteessä homoudestaan muistuttamalla.

”Totta, olen epävarma seksuaalisuudestani. Minulla on vielä pitkä matka kuljettavana. En ole koskaan kieltänyt sitä. Kun yhteiskunta opettaa sinua vihaamaan itseäsi koko elämäsi, vaatii paljon, jotta siitä oppii pois. Juuri siksi teen sitä, mitä teen”, Lil Nas X kirjoittaa.

Twiitin pääset näkemään alta tai tästä linkistä.

Viime keväänä Lil Nas X suututti monet uskonnolliset ja konservatiiviset tahot Montero (Call Me by Your Name) -musiikkivideollaan, jossa muun muassa nähdään mies laskeutumassa helvettiin tankotanssien ja laulaja antaa sylitanssin itse paholaiselle. Kohua herätti myös kappaleen julkistuksen yhteydessä lanseeratut ”saatanakengät”.

Lue myös: Tämän hetken ykköshitti siirtymässä Spotifysta vain Pornhubiin? Räppärin twiitit hämmentävät

Lue myös: Mitä ihmettä? Palkittu räppäri Lil Nas X mainostaa uutta musiikkiaan tekorintoihin pukeutuneena

Lähteet: People, USA Today

Kilpailut

Uusimmat