Kuva: AOP

Joey Jordisonia jännitti kovasti Metallican kanssa soittaminen - "Hän sai valtavasti kunnioitusta"

15.09.2021 16:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Joey Jordison menehtyi heinäkuussa 46-vuotiaana.

Heinäkuussa musiikkimaailma sai surullisia, kun Slipknot-yhtyeen perustajajäsen ja pitkäaikainen rumpali Joey Jordison menehtyi 46-vuotiaana.

Jordison ehti soittaa jopa Metallican riveissä yhden keikan ajan, kun hän korvasi estyneen Lars Ulrichin Download-festivaaleilla vuonna 2004 yhdessä Slayer-rumpali Dave Lombardon kanssa. Jordisonin pitkäaikainen ystävä ja Slipknot-yhtyeen laulaja Corey Taylor, 47, kertoi vastikään Knotfest-julkaisulle, että Jordison jännitti esiintymistä kovasti.

- Olimme kaikki takana katsomassa Joeyn esitystä ja oli todella ällistyttävää nähdä hänet soittavan Metallican kanssa, koska me kaikki kasvoimme yhtyeen musiikin parissa. Joeyta jännitti todella paljon ja hän kyseli aina väliajoilla "miten minulla menee, miten minulla menee" ja kehuimme, että hän soitti loistavasti. Jordison veti suurimman osan kappaleista, Taylor muun muassa kertoi.

- Minulle ystävänä se oli uskomaton hetki ja tuo on niitä tilanteita, kun tajuaa, että on todellakin lyönyt itsensä läpi. Hän sai valtavasti kunnioitusta kenties suurimmalta vaikuttajaltaan. Myöhemmin Joey kertoi, että hän ei edes lopulta muistanut keikasta mitään, vaan hänen piti katsoa se jälkikäteen videolta. Hän oli niin keskittynyt, laulaja jatkoi.

Jordisonin taitavaa soittoa ihailtiin ympäri maailman ja hän oli yksi aikansa kehutuimmista rumpaleista. Jordisonin ja Slipknotin tiet erosivat vuonna 2013.

Slipknotin lisäksi Jordison soitti muun muassa kitaraa Murderdolls-nimisessä yhtyeessä.

Lue myös: Slipknotin perustajajäsen ja pitkäaikainen rumpali Joey Jordison on kuollut

Lue myös: Tunnetut muusikot muistelevat edesmennyttä Joey Jordisonia - "Lepää rauhassa, veli"

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat