Kuva: AOP

Abban naiset ovat lähes näkymättömissä comebackin promotehtävissä - syy paljastui

28.10.2021 15:15 - Iiro Myllymäki

Agnetha Fältskog ja Anni-Frid Lyngstad saatiin houkuteltua mukaan paluuseen sillä ehdolla, että heidän ei tarvitse antaa haastatteluja.

Ruotsalainen megayhtye Abba on tehnyt paluun. Nelikko on julkaissut kolme uutta kappaletta, ja marraskuun 5. päivä yhtyeeltä ilmestyy uusi albumi Voyage. Yhtyeen tauko ehti venyä lähes 40 vuoden pituiseksi.

Nyt yhtyeen miesjäsenet ja laulunkirjoittajat Benny Andersson, 74, ja Björn Ulvaeus, 76, ovat antaneet haastattelun The Guardianille comebackista. Artikkelissa kerrotaan, että yhtyeen naisjäsenet Agnetha Fältskog, 71, ja Anni-Frid Lyngstad, 75, eivät osallistu Zoom-haastatteluun eivätkä he olleet mukana myöskään comebackin lanseeraustilaisuudessa Lontoossa. Fältskogin ja Lyngstadin kerrotaan kuitenkin olleen tiiviisti mukana Voyage-esitysten suunnittelussa. Abban jäsenistä on tehty huipputeknologiaa hyödyntäen digitaaliset mallinnukset, jotka esiintyvät Lontooseen rakenteilla olevalla Abba Arenalla vuoden 2022 toukokuusta alkaen.

The Guardian kertoo, että promootiotehtävien välttäminen oli merkittävässä roolissa siinä, että naiset ylipäänsä suostuivat Abban paluuseen.

- Heitä ei tarvinnut paljoa suostutella, mutta meidän piti kertoa heille molemmille, että heidän ei tarvitse puhua sinulle, Alexis [Petridis, The Guardianin toimittaja]. Tai ei juuri sinulle, mutta medialle yleisemmin, Andersson sanoo.

Björn Ulvaeus (vas.) ja Benny Andersson kuvattuna vuonna 2018 (kuva: AOP)

Naiset ovat tarjonneet lyhyet kommentit Abban paluusta kertovaan tiedotteeseen.

- Oli niin suuri ilo työskennellä yhdessä jälleen. Olen hyvin tyytyväinen siihen, mitä olemme tehneet, Lyngstad sanoi tiedotteessa ja kutsui Anderssonia ja Ulvaeusta ”nerokkaiksi laulunkirjoittajiksi”.

Fältskog on kuitenkin antanut erikoishaastattelun Sveriges Radion Svensktoppen-ohjelmalle sen jälkeen, kun Don't Shut Me Down -kappale nousi Ruotsin listan ykköseksi.

- Koska nautimme studiossa työskentelystä, oli hauska luoda yhdessä. Tässä on selkeä Abban soundi. Siitä tulee hyvin Abban kuuloista heti, kun Frida (Anni-Frid Lyngstad) ja minä pääsemme yhdessä studioon. Se on kuin avioliitto ääntemme välillä, ja niitä on välillä hankala erottaa toisistaan, Fältskog sanoi.

Nainen myös totesi, että uusi albumi ja Lontoon-esitykset todennäköisesti jäävät viimeiseksi asiaksi, minkä Abba tekee yhdessä.

Ulvaeus ja Andersson puolestaan ovat antaneet comeback-julkistuksen yhteydessä myös videoituja haastatteluja. Alta voit katsoa yhtyeen YouTube-kanavalla julkaistun videon, jossa miehet kertovat uusien kappaleiden synnystä ja yhtyeen jäsenten välisestä lämpimästä ystävyydestä.

Lue myös: Benny Anderssonin poika kertoo Abban paluusta studioon: "He eivät olleet lainkaan hermostuneita"

Lue myös: Abban Agnetha Fältskog antoi erikoishaastattelun yhtyeen comebackista: "Vastaanotto on ollut huikea"

Lähteet: The Guardian, The Guardian

Kilpailut

Uusimmat