Kuva: AOP

Kitaristilegenda Slash on Hanoi Rocks- ja Smack-fani - muistelee nyt, kuinka löysi suomalaisyhtyeet

14.11.2021 17:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Slash Ft. Myles Kennedy & The Conspirators julkaisee uuden albumin, 4, helmikuussa 2022.

Guns N´ Roses -yhtyeestä legendaksi noussut kitaristi Slash, oikealta nimeltään Saul Hudson, 56,  julkaisee helmikuussa 2022 uuden albumin Slash Ft. Myles Kennedy & The Conspirators -yhtyeensä kanssa.

Nokkelasti nimetty 4 on yhtyeen neljäs albumi ja se tehtiin koronapandemian aikana. Slash sanookin Voice.fi:n haastattelussa, että prosessi oli hyvin erikoinen ja ikimuistoinen. 

- Prosessi oli hyvin erilainen kuin yleensä. Aikaisemmin kaverit ovat kokoontuneet yhteen, ja minulla on ollut ideoita, joita olemme kokeilleet soundcheckeissä kiertueella. Tällä kertaa tein demot kotona, koska pandemia piti kaikki erillään. Pääsimme lopulta onneksi harjoittelemaan kappaleita, mutta sitten mietimme, kuinka pääsemme Nashvilleen, jossa studiomme on?

Voit myös kuunnella koko haastattelun alta tai suoraan Podplaystä. 

Nauhoitukset menivät pääosin hyvin. Ainakin siihen asti, kunnes koronavirus jylläsi muusikoiden keskuudessa. 

- Otimme kiertuebussin ja menimme sillä ja olimme huolehtineet testeistä ja muusta. Nauhoitimme levyn livenä viidessä päivässä, mutta loppuvaiheessa Myles sai yhtäkkiä positiivisen tuloksen koronatestistä. Lopulta myös kaksi muuta bändin jäsentä päätyivät karanteeniin tartunnan vuoksi.

- Asuimme suuressa talossa kaikki yhdessä, joten sijoitimme studiolaitteita vierastaloon, jotta Myles voi tehdä siellä laulujaan. Lopulta myös minä sain positiivisen tuloksen, mutta olin rokotettu, niin en saanut pahoja oireita ja selvisin lyhyellä karanteenilla. Levy oli siis kokonaisuudessaan tavallaan helppo tehdä, mutta samalla myös vaikea ja hyvin ikimuistoinen.

Myles Kennedy ja Slash tutustuivat toisiinsa, kun Slash nauhoitti ensimmäistä sooloalbumiaan, Slash, joka julkaistiin vuonna 2010. Albumilla vierailee useita eri laulajia, kuten Kennedy, Ozzy Osbourne sekä Fergie

- Mylesin nimi tuli aikoinaan esille, kun etsimme laulajaa Velvet Revolver -yhtyeelle. Lopulta kun tein soololevyä, minulla oli muutama kappale jäljellä ja aloin miettimään Mylesiä, sillä olin kuullut hänestä paljon hyvää. Myles halusi kuulla musiikkia, joten lähetin hänelle demoja, ja hän äänitti niihin nopeasti laulut. Olin todella vaikuttunut lopputuloksesta.

- Lopulta kysyin, että haluaako hän tehdä enemmänkin yhteistyötä, ja Myles suostui. Kun halusin sooloyhtyeelle vain yhden laulajan, niin Myles sopi siihen, sillä hänellä on valtava ääniala ja mahtava persoonallisuus. 

"Tyttöystävälläni oli kuva Michael Monroesta sänkynsä yläpuolella"

Slash on tunnustautunut Hanoi Rocks- ja Smack-faniksi useaan otteeseen. Mies muistelee haastattelussa, kuinka sai tietää Hanoi Rocksista ensimmäisen kerran tyttöystävänsä kautta 1980-luvulla.

- Hanoi Rocksin löysin kunnolla Izzy Stradlinin ja Axl Rosen kautta. Ensimmäisen kerran taas sain tietää Hanoi Rocksista, kun tyttöystävälläni oli kuva Michael Monroesta sänkynsä yläpuolella, Slash nauraa.

- En muista, missä ensimmäistä kertaa kuulin Smackista, mutta rakastin heidän Smack On You levyään. He tulivat myös kaupunkiin ja soittivat samassa paikassa, jossa kuvasimme Welcome to the Junglen musiikkivideon ja näin heidät siellä ja he olivat mahtavia. Kuuntelin juuri tuon levyn ensimmäistä kertaa vuosiin ja se on edelleenkin hyvä, mies päättää.

Löydät kaikki Voice.fi:n artistihaastattelut Podplaystä. Voice.fi, Podplay ja Radio City ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Slashin sooloalbumista ensimmäinen tiiseri - "Kenties paras levy, jonka olemme tehneet"

Lue myös: Slash raittiina jo 15 vuoden ajan - kirjautui vieroitushoitoon 40-vuotiaana

Kilpailut

Uusimmat