Kuva: AOP

Abba sai uransa ensimmäisen Grammy-ehdokkuuden - "Fantastisia uutisia!"

24.11.2021 10:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Yhtyeen comeback-single huomioitiin vuoden levytyksen kategoriassa.

Aiemmin marraskuussa uuden albumin julkaissut ruotsalainen Abba on saanut ensimmäisen Grammy-ehdokkuutensa. Legendaarinen yhtye on ehdolla vuoden levytyksen kategoriassa kappaleellaan I Still Have Faith in You. Kyseessä oli toinen kahdesta ensimmäisestä maistiaisesta Abban Voyage-albumilta, joka päätti yhtyeen 40 vuotta kestäneen julkaisutauon. Abban virallisella Twitter-tilillä on ilakoitu ehdokkuudesta.

"Fantastisia uutisia! [...] Kiitos ehdokkuudesta!" päivityksessä kirjoitetaan.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Vaikka yhtye nautti valtavaa suosiota 1970-luvulla ja 1980-luvun alussa, sitä ei koskaan huomioitu Grammy-ehdokkuuksilla.

Abballa on vuoden levytyksen kategoriassa vastassaan muun muassa Justin Bieberin, Daniel Caesarin ja Giveonin Peaches, Billie Eilishin Happier Than Ever, Lil Nas X:n Montero (Call Me by Your Name) ja Olivia Rodrigon Drivers License.

Vuoden levytys -kategoriassa palkitaan äänitetyn musiikkikappaleen esittäjiä, tuottajia ja miksaajia. Grammy-gaalassa palkitaan yksittäinen kappale myös vuoden laulu -kategoriassa, jossa palkinto suunnataan puolestaan kappaleen kirjoittajille ja jaetaan sanoituksen ja sävellyksen ansioiden perusteella.

Abban jäsenet ovat kertoneet, että Voyage jää todennäköisesti heidän viimeiseksi albumikseen. Yhtye kuitenkin pysyy tulevina vuosina tavallaan aktiivisena, sillä ensi keväästä alkaen Abbasta digitaalisesti mallinnetut avatar-hahmot konsertoivat Lontooseen varta vasten rakennetulla areenalla.

Ensi vuoden Grammy-gaalaan eniten ehdokkuuksia keräsi jazzmuusikko Jon Batiste, joka sai peräti 11 ehdokkuutta. Batiste tunnetaan muun muassa The Late Show with Stephen Colbert -ohjelman bändin vetäjänä. Batisten jälkeen eniten Grammy-ehdokkuuksia keräsivät Justin Bieber, Doja Cat ja H.E.R, joista kullakin on kahdeksan ehdokkuutta.

Grammy-palkinnot jaetaan tammikuun 31. päivä.

Lue myös: Abban naiset ovat lähes näkymättömissä comebackin promotehtävissä - syy paljastui

Lue myös: Benny Anderssonin poika kertoo Abban paluusta studioon: "He eivät olleet lainkaan hermostuneita"

Lähteet: Independent, Variety

Kilpailut

Uusimmat