Kuva: AOP

Adelen paluulevy räjäytti potin - Yhdysvaltojen vuoden myydyimmäksi albumiksi vain kolmessa päivässä

25.11.2021 18:15 - Roy Kokkonen

Adelen paluu jatkaa nousukiitoaan. Ensin avaussingle rikkoi ennätyksiä suoratoistopalvelussa, nyt koko levy nousi Yhdysvaltojen myydyimmäksi vain kolmessa päivässä.

Brittilaulaja Adelen, 33, uusi albumi 30 nousi Yhdysvaltojen myydyimmäksi albumiksi vain kolme päivää julkaisunsa jälkeen. Laulajan ensimmäinen julkaisu kuuteen vuoteen ilmestyi viime perjantaina.

Levyä oli myyty tiistaihin mennessä jo yli 500 000 kappaletta. Samalla Adelen uusin ohitti kärkipaikkaa pitäneen Taylor Swiftin Evermore-levyn, joka julkaistiin joulukuussa 2020.

Levyn virallinen myyntitilasto julkistetaan sunnuntaina 29. marraskuuta. Jos levy avaa viikon myydyimpänä Billboard 200 -listalla, olisi se silloin artistin uran kolmas listaykkönen.

Fanit ovat ottaneet levyn omakseen, ja se on saanut myönteisen vastaanoton myös kriitikoilta. Ensimmäinen singlelohkaisu Easy on Me teki ennätyksiä jo julkaisupäivänään.

Se rikkoi ennätyksen yhden päivän aikana kerätyistä kuunteluista Spotifyssa; julkaisupäivänään sitä toistettiin huimat 24 miljoonaa kertaa. Tahti on siitä vain kiihtynyt. Tätä kirjoitettaessa kappaletta on kuunneltu palvelussa jo yli 320 miljoonaa kertaa.

Adelen vaikutusvallasta musiikkimaailmassa kertoo, että hän pyysi Spotifyta muuttamaan albumien kuunteluun liittyvää ominaisuutta - ja suoratoistopalvelu teki työtä käskettyä.

Aiemmin palvelu käytti oletuksena satunnaistoistoa albuminäkymässä kuunnellessa, mutta Adelen pyynnöstä ominaisuus vaihtui. Jatkossa oletus on, että levyjen kappaleet toistetaan siinä järjestyksessä kuin artisti on ne tarkoittanut.

Lue myös: Adele sai tahtonsa läpi - albumien kuunteleminen muuttuu Spotifyssa

Lähde: Billboard

Kilpailut

Uusimmat