Kuva: EBU / Andres Putting

Blind Channel kiertää pääesiintyjänä Eurooppaa - Joel Hokka odottaa varsinkin yhden maan keikkoja

08.12.2021 18:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Blind Channel lähtee ensi syksynä kattavalle Euroopan-kiertueelle. Joel Hokka kertoo Voice.fi:lle, että odotukset ovat suuret.

Blind Channel julkaisi tänään maanantaina tiedon, että se lähtee ensi vuoden syksyllä ensimmäistä kertaa pääesiintyjäkiertueelle Euroopan eri kolkkiin. Yhtye vierailee muun muassa Saksassa, Isossa-Britanniassa, Venäjällä sekä Italiassa. Yhtyeen laulaja Joel Hokka, 28, kertoo odottavansa keikkoja innolla.

- Onhan tämä nyt mahtavaa, että Suomesta saadaan rajojen ulkopuolelle bändejä ja artisteja. Suomi on vähän sellainen maa, että jos joku juttu toimii ulkomailla, niin se huomataan täälläkin, Hokka sanoo Voice.fi:lle.

Voit myös kuunnella koko haastattelun alta tai suoraan Podplaysta.

Varsinkin erään maan keikkoja Hokka odottaa valtavasti.

- Meillä on viimeisenä kaksi keikkaa Venäjällä, Pietarissa sekä Moskovassa, joissa soitamme kahden tuhannen ihmisen saleissa, kun muualla olemme Tavastian kokoisissa paikoissa. Luulen, että ne myyvät hyvin, sillä siellä on ollut helvetin fanaattinen meininki. 

Blind Channelin musiikkia kulutetaan valtavasti Suomessa, mutta myös esimerkiksi Saksassa kysyntää löytyy.

- Suomessa meitä kuunnellaan paljon, mutta Saksassa saman verran. Tietenkin Saksan kokoisessa maassa se on vähän, mutta kokonaisuudessa puhutaan suuresta määrästä ihmisiä. Myös Italia, yllä mainittu Venäjä ja Iso-Britannia ovat meille hyviä maita.

Entä Yhdysvallat? Siellä ainakin hittikappale Dark Side on saanut radiosoittoa.

- Meillä on sinne hyvä suunnitelma, mutta muuttujiakin on paljon. Jenkkeihin ei voi noin vain lentää, vaan sinne tarvitsee työviisumin. Toinen juttu on se, että nyt sinne pääsee, mutta ovatko rajat auki silloin kun me sinne haluaisimme? Aurinko kuitenkin paistaa sieltä suunnalta.

Marraskuussa Blind Channel julkaisi uuden kappaleen, We Are No Saints, joka on esimerkiksi kerännyt YouTube-palvelussa jo yli puoli miljoonaa katselukertaa. Kappaleen syntytarina alkoi jo vuosi sitten.

- Muistaakseni vuoden 2020 syksyllä Aleksi ja Joonas menivät tekemään yhdessä musiikkia ja he keksivät kappaleen intron. Heillä oli myös tuo nimi, We Are No Saints, joka jäi heti mieleen. Meitä on tänä vuonna revitty joka suuntaan ja meistä odotetaan eri asioita, niin tuo kappale on vähän niin kuin vastalause kaikille niille odotuksille. Olemme mitä olemme, ottakaa tai jättäkää, Hokka päättää. 

Voice.fi, Podplay, Radio City ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Blind Channelin huima menestys jatkuu - kahmaisi Vuoden yhtye- ja Vuoden biisi -palkinnot

Lue myös: Spotify paljasti vuoden 2021 kuunnelluimmat artistit Suomessa - kakkosena todellinen yllätysnimi

Kilpailut

Uusimmat