Kuva: AOP

Mötley Crüen Nikki Sixx: "Emme koskaan ajatelleet palaavamme yhteen"

13.12.2021 16:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Mötley Crüen piti lopettaa vuonna 2015, mutta The Dirt -elokuvan tiimoilta yhtye tajusi, että se voi tehdä vielä jotain suurempaa.

Mötley Crüen piti lopettaa vuonna 2015, mutta muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen yhtye ilmoitti, että palaa kiertämään Yhdysvaltoja.

Yhtyeen on pitänyt jo muutamana vuonna esiintyä stadioneilla yhdessä Def Leppardin ja Poisonin kanssa, mutta kiertue on siirtynyt koronpandemian vuoksi. Uusi yritys on kesällä 2022.

Mötley Crüen basisti ja johtohahmo Nikki Sixx, 63, kertoi CIFM-radiokanavan haastattelussa, että bändin ei ollut tarkoitus palata yhteen vuoden 2015 jälkeen.

- Tämä on kyllä mielenkiintoista. Olimme nimittäin tilanteessa, jossa tuntui, että kaikki on jo sanottu, ja ajattelimme, että nyt voimme keskittyä muihin asioihin. Emme koskaan ajatelleet palaavamme yhteen, Sixx sanoi.

- The Dirt -elokuva antoi kaikelle lähtölaukauksen. Menimme elokuvan tiimoilta studioon tekemään musiikkia ja tajusimme, että tämä on edelleenkin hauskaa. Yli 80 miljoonaa ihmistä näki elokuvan ja puheluita alkoi tulemaan ympäri maapalloa. 

Lopulta keskusteluita käytiin ja ajatus siitä, että yhtye voisi tehdä vielä jotain suurempaa, heräsi.

- Olemme tehneet areenoita ja suuria festivaaleja. Mutta emme stadioneita. Def Leppard innostui nopeasti ajatuksesta, ja odotankin innolla keikkoja. Varsinkin, kun niitä myytiin loppuun hyvin nopeasti. 

The Dirt -elämäkertaelokuva kertoo Mötley Crüen historiasta ja sen ansiosta bändin streamit, lataukset ja albumimyynnit olivat kovassa nousussa. Voit lukea lisää täältä. 

Lue myös: Kuka on Mötley Crüen paras muusikko? "Vincellä on jotain, mitä muilla ei"

Lue myös: Guns N' Roses meinasi coveroida Mötley Crüen kappaleen - "Axl Rose oli kiitollinen"

Lue myös: The Dirt on kasvattanut huimasti Mötley Crüen myyntejä ja striimauksia - "Emme osanneet odottaa"

Kilpailut

Uusimmat