Kuva: AOP

Voisiko Kiss myydä musiikkinsa oikeudet? Gene Simmons pohti asiaa

04.01.2022 20:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

- Me olemme kuin Joulupukki tai Teräsmies. Meitä ei voi luoda uudelleen, Simmons sanoi.

Viime vuosina monet artistit, kuten Bruce Springsteen, Bob Dylan, Richie Sambora, Neil Young, Red Hot Chili Peppers sekä Mötley Crüe, ovat myyneet musiikkinsa oikeudet. Esimerkiksi Bruce Springsteen myi koko tuotantonsa oikeudet Sony Music Entertainmentille ja katalogin arvo oli hulppeat 500 miljoona dollaria, eli noin 441 miljoonaa euroa.

Mutta haluaisiko legendaarinen Kiss ja sen jäsenet luopua oikeuksistaan? Yhtyeen basisti-laulaja Gene Simmons, 72, pohti asiaa A Journal Of Musical Things -julkaisun haastattelussa.

- Kuinka paljon sinulla olisi rahaa? Bob Dylan sai kaupastaan 300-400 miljoonaa. Ongelma on siinä, ja palvon kuitenkin Dylania, että hänen musiikkinsa ei merkitse hirveästi 20-vuotiaille. Vain harvat musiikin palaset kestävät ajan hammasta. Kissillä on kuitenkin jotain, mitä muilla ei. Meidän naamamme ovat suurempia kuin musiikki, Simmons sanoi.

- Springsteen myi tuotantonsa 500 miljoonalla ja se koski musiikkia, ei muuta. En ole koskaan nähnyt Springsteenistä tehtyä sarjakuvaa, animaatiota tai lelua. Kiss on ainoa. Joten jos haluat ostaa tämän - ja jos joku osaa kertoa oikean hinnan - ostat koko paketin, joka kestää aikaa. Me olemme kuin Joulupukki tai Teräsmies. Meitä ei voi luoda uudelleen, Simmons jatkoi.

Kiss saapuu Suomeen 20. kesäkuuta 2022 Hartwall Arenalle Helsinkiin. Yhtye on parhaillaan uransa viimeiseksi jäävällä End Of The Road -maailmankiertueella.

Lue myös: Kissin Gene Simmons meinasi kaatua keikalla teknisen ongelman vuoksi - videoita julki

Lue myös: Bruce Springsteen myi tuotantonsa - kyseessä jättikauppa

Lue myös: Mötley Crüe myi musiikkinsa julkaisuoikeudet - arvo yli 100 miljoonaa euroa

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat