Kuva: AOP

Nightwish-faneille ilouutisia - yhtye on aloittanut uuden levyn tekemisen

03.03.2022 18:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Edellinen Nightwish-albumi julkaistiin vuoden 2020 alussa.

Nightwish-yhtyeen fanit saivat juuri iloisia uutisia, sillä yhtye ilmoittaa Instagram-sivullaan, että on alkanut työskennellä kymmenennen studioalbuminsa parissa.

Tuoreessa julkaisussa nähdään yhtyeen johtohahmo Tuomas Holopainen tulevan albumin demosessioissa hyvin keskittyneenä. Nightwishin edelliset albumit ovat käsitelleet vahvasti luontoa, evoluutiota ja historiaa, joten onko kyseessä jatkoa tämän kaltaisille tarinoille? Sitä ei vielä kovin moni tiedä.

Näet uuden julkaisun alta tai tästä.

Nightwish julkaisi yhdeksännen albuminsa Human :II: Nature vuoden 2020 alussa. Holopainen kertoi tuolloin Voice.fi:n haastattelussa, että levyn konsepti tuli heti alussa hyvinkin selväksi.

- Levyllä on kaksi puolta: Human, jossa lauletaan ihmisyydestä ja käytetään vain bändisoittimia, sekä Nature, jossa mennään luontoon ja avataan urut kunnolla. Se luo mukavan kontrastin ja heijastelee hienosti levyn tematiikkaa

- Kun saimme edellisen albumin valmiiksi, niin minulle biisintekijänä jäi kylläinen olo, mutta jälkkäri jäi selvästi syömättä. Tajusin heti, että seuraavallakin levyllä kuljetaan samassa maailmassa. Kun tein kappaleita ja tajusin, että jokaisessa biisissä lauletaan ihmisestä tai luonnosta, niin se levyn nimi ja konsepti oli aika nopeasti selvä.

Voice.fi, Radio City ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Tuomas Holopaisen ja Johanna Kurkelan musiikissa kuuluvat Kiteen luonto ja rakkaat muistot

Lue myös: Nightwish paljasti yhtyeen uuden jäsenen - "Olin heti mukana"

Lue myös: Tuomas Holopainen sävelsi uuden Nightwish-albumin laulajille - "Täysi potentiaali käyttöön"

Kilpailut

Uusimmat