Kuva: Tina Korhonen

Tuomas Holopainen sävelsi uuden Nightwish-albumin laulajille - "Täysi potentiaali käyttöön"

07.02.2020 18:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Nightwish julkaisi tänään ensimmäisen singlen tulevalta albumiltaan.

Nightwish julkaisee 10. huhtikuuta tulevan Human :II: Nature -albuminsa. Kyseiseltä teokselta saatiin tänään ensimmäinen maistiainen, kun Noise-single näki päivänvalonsa.

Albumi on sinällään erikoinen, että se koostuu kahdesta levystä: Ensimmäinen puoli on bändilevy, jossa yhtyeelle ominaisia orkestereita on karsittu. Toinen puoli taas on kokonaan Holopaisen oma elokuva-soundtrack ilman elokuvaa.

Holopainen kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että levyn konspeti tuli heti alussa hyvinkin selväksi.

- Levyllä on kaksi puolta: Human, jossa lauletaan ihmisyydestä ja käytetään vain bändisoittimia, sekä Nature, jossa mennään luontoon ja avataan urut kunnolla. Se luo mukavan kontrastin ja heijastelee hienosti levyn tematiikkaa.

- Kun saimme edellisen albumin valmiiksi, niin minulle biisintekijänä jäi kylläinen olo, mutta jälkkäri jäi selvästi syömättä. Tajusin heti, että seuraavallakin levyllä kuljetaan samassa maailmassa. Kun tein kappaleita ja tajusin, että jokaisessa biisissä lauletaan ihmisestä tai luonnosta, niin se levyn nimi ja konsepti oli aika nopeasti selvä.

(kuva: Tina Korhonen)

Nightwish on erikoinen yhtye, sillä siinä laulaa kolme ihmistä: Keulakuva Floor Jansen vastaa pääosin lauluraidoista, mutta nyt myös basisti-laulaja Marko Hietala sekä multi-instrumentalisti Troy Donockley saavat äänensä kunnolla kuuluviin. Parhaimmillaan uudella albumilla kaikki kolme laulavat samaan aikaan.

- Suurin oivallus ennen biisinkirjoitusta oli se, että tajusin vihdoin, miten kolme upeaa laulajaa meillä on bändissä.  Emme ole koskaan valjastaneet jokaisen täyttä potentiaalia käyttöön, joten nyt halusin tehdä levyn laulajille. Paljon lyriikoita ja paljon tarinoita ja jokaisen biisin kertosäkeessä laulavat kaikki kolme.

Jäsenvaihdokset

Viime levyjen aikana Nightwish on kokenut jäsenvaihdoksia. Yhtyeen edellinen laulaja Anette Olzon lähti bändistä vuonna 2012 Imaginaerum-albumin julkaisun jälkeen kesken kiertueen ja vuonna 2015 julkaistun Endless Forms Most Beautiful -levyn tekemisen aikana alkuperäisrumpali Jukka Nevalainen joutui astumaan sivuun uniongelmiensa vuoksi. Nevalaisen korvasi Kai Hahto, joka on nykyään Nightwishin virallinen jäsen.

- Sen kyllä huomasi, että fiilis oli nyt todella vapaata. Se mikä kävi silloin Jukan kanssa, ja kun mietti, että mitä tässä bändissä on tapahtunut, niin sitä ajatteli, että ei v*ttu voi olla totta. Onneksi viimeiset viisi vuotta ovat olleet hyvinkin harmonisia ja pakko sanoa, että levyä tehdessä oli todella rento ja ihana meininki, Holopainen kehuu.

Voice.fi, Radio Nova, Radio City ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Ensikosketus: Nightwishin uusi albumi on säväyttävä ja mielikuvituksen herättävä teos

Kilpailut

Uusimmat