Kuva: Emmi Moilanen

Mikael Gabrielin uusi musiikkivideo herätti nälän näytellä toimintaelokuvissa - "Ottakaa yhteyttä"

18.03.2022 17:15 - Riia Frost

Mikael Gabriel tunnetaan muun muassa hiteistään Rakastu räppäriin, Mökille sekä Älä herätä mua unesta.

Voice.fi:n haastattelussa vieraili Mikael Gabriel, 32, joka muun muassa paljasti, miksi halusi juuri JVG-dueton fiittaamaan uudelle Nallekarkit-kappaleelleen. Alta kuunneltavasta haastattelussa myös selviää, miksi Batman sai toimittajan ja räppärin nauramaan. Koko haastattelun voit myös kuunnella Podplaysta.

Yksi Suomen menestyneimmistä räppäreistä Mikael Gabriel eli oikealta nimeltään Mikael Sohlman sai esikoislapsensa uudenvuodenaattona vuonna 2020. Artisti kertookin isyysarkeensa kuuluvan paljon siivoamista ja kokkaamista sekä aikaisia aamuja. Gabriel kuitenkin toteaa, että jotkut asiat vanhemmuudessa eivät ole olleet niin kamalia kuin mitä niistä on annettu yhteiskunnassa ymmärtää.

- Esimerkiksi ajattelin vaippojen vaihtamisen olevan maailman yököttävintä hommaa, ja että sen aikana lentäisi itseltä oksennus. Mutta kyllä se riippuu aika paljon siitä, mitä lapsi on syönyt. Ja kun vaipan oppii vaihtamaan nopeasti, niin ei se ole enää niin paha homma, räppäri vihjaa.

- Se on itse asiassa aika luonnollinen asia auttaa omaa lastaan saamaan puhtaat vaipat päälleen, Gabriel naurahtaa.

Nallekarkit nautittavaksi Matrix-elokuvan tyyliin

(kuva: Mikael Gabriel / kaverikarim / YouTube)

Gabriel julkaisi tänään 18. maaliskuuta uuden kappaleensa Nallekarkit, jossa on mukana fiittaamassa tunnettu duetto JVG. Gabriel kuvailee kappaleen kertovan erittäin ajankohtaisesta aiheesta: tasa-arvosta ja toivosta paremmasta tulevaisuudesta.

- Maailmassa on aina jotain vinksallaan, jolloin haluaisi vain päästä parempaan maailmaan. Niin tämä biisi kertoo tavallaan tietynlaisesta paremman toivosta ja tulevaisuuteen katsomisesta. Kappale käsittelee myös tämänhetkisiä tuntemuksia tästä maailmasta, Gabriel avaa.

Samana päivänä julkaistu musiikkivideo on saanut inspiraatiota Matrix-klassikkoelokuvasta. Räppärin mukaan nallekarkit sopivatkin hyvin kyseisen elokuvan teemaan ja erityisesti yhteen sen tunnettuun kohtaukseen

- Tähän sopi idea siitä valinnasta Matrixin punaisen ja sinisen pillerin välillä, missä toinen on totuus ja toisen avulla heräät kodistasi vanhasta elämästäsi. Niin mielestäni se sama tematiikka sopii myös punaiseen ja vihreään nallekarkkin, Gabriel avaa.

- Ja muutenkin se tappeleminen siitä tilanteesta ulos sopii myös biisin teemaan, Gabriel lisää.

Toki artisti myöntää kyseisen elokuvan olevan hänen suosikkinsa, mikä saattoi myös vaikuttaa musiikkivideon teeman valintaan. Gabrielille musiikkivideon luominen suosikkielokuvaa kunnioittaen oli Matrix-fanipojalle suuri unelmien täyttymys. 

- Olen aikoinaan kävellyt isäpuoleni kanssa äitini tekemässä pitkässä nahkatakissa ensimmäisen Matrix-elokuvan näytökseen. Meillä oli myös molemmilla Neo-hahmolta tutut aurinkolasit päässä ja maiharit jalassa, Gabriel muistelee nuoruuttaan hymyillen.

Matrix-elokuvan mukaisesti myös Nallekarkit-musiikkivideo sisältää paljon toimintaa ja räppäri kertookin sen vaatineen paljon harjoittelemista. Tämä kuitenkin toi jo kokeneelle Bodom- ja Pahat kukat -elokuvien näyttelijälle suuremman nälän toiminnan puolelle.

- Minulla on draama- ja kauhu-elokuvat takana, mutta toiminta olisi kyllä siistiä vielä tehdä. Eli kaikille ohjaajille tiedoksi, että ottakaa yhteyttä, Gabriel vinkkaa.

"Legendaarinen osa vuotta 2022"

(kuva: Univeral Music)

Vaikka Gabriel kehuikin uusimman musiikkivideonsa elokuvamaisuuden luomisprosessia, artisti toteaa jättävän sen kuitenkin todennäköisesti ainoaksi kaltaisekseen.

- Kaikkea jatkumoideoita olemme kyllä pallotelleet, mutta toisaalta haluaisin myös jättää sen omaan arvoonsa. Tästä tulee sellainen legendaarinen osa vuotta 2022, mitä ihmiset voivat muistella aikana, jolloin Mikael Gabriel teki Matrix-musiikkivideon, räppäri toteaa.

- En tietenkään sano ikinä ei, Gabriel lisää.

Yli kymmenvuotisen musiikkiuransa ja näyttelijäntöiden lisäksi artisti on muun muassa valmistunut merkonomiksi ja ollut myös tuomarina X Factor Suomi -ohjelmassa. Gabriel kertoo, että vaikka hänellä onkin tavoitteena päästä musiikkialan huipulle, niin loppujen lopuksi hän haluaa tulevaisuudessa vain onnistua isyydessä.

- Haluan olla tyttäreni elämässä erittäin läsnä ja täyttää tietynlaisia kuoppia, mitä olen omalta isältäni oppinut, Gabriel toteaa lopuksi.

Mikael Gabrielin ja JVG:n Nallekarkit-musiikkivideon voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Mikael Gabriel halusi aiemmin elää kappaleidensa mukaan: "Tuli jopa paine kuolla 27-vuotiaana"

Lue myös: Triana Iglesias säteilee äitiysonnea - "Tekisin vuoksesi mitä vain"

Voice.fi, Radio Nova ja Podplay ovat molemmat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat