Kuva: Emmi Moilanen

Mikael Gabriel halusi aiemmin elää kappaleidensa mukaan: "Tuli jopa paine kuolla 27-vuotiaana"

28.03.2021 12:47 - Henna Koste

Suosikkiräppäri Mikael Gabriel elää tähänastisen elämänsä parasta aikaa ja arvostaa yhä enemmän yksityisyyttään.

Räppäri Mikael Gabriel, 31, on tuore isä. Hänen ja hänen kumppaninsa Triana Iglesiasin esikoinen syntyi joulukuussa 2020. Mikael Gabriel kertoo Iskelmän Satu Kotosen Sadun sunnuntaivieras -ohjlemassa, ettei olisi nuorempana ikinä uskonut tulevansa isäksi. 

- Mähän olen monessa biisissäkin sanonut, että "mä kuolen kaksseiskana niinku Winehouse". Se oli kyllä itselleni ehdoton loppunäkymä se 27. Mutta, kun täytin 25, tuli sellainen, että ei hitto, 27 on parin vuoden päästä. Olenkohan vielä valmis lopettaa tämän kaiken? Tyyliin pari kuukautta ennen kuin täytin 27, mietin, että "ei hitto, olen 10 vuotta tässä manifestoinut, että kuolen 27-vuotiaana, että mitähän tässä tulee seuraavan kahden kuukauden aikana tapahtumaan", räppäri kertoo. 

Hän kertoo suhtautuneensa vakavasti kappaleidensa sanomaan - liiankin vakavasti.

- Siitä tuli sellainen, että kaikki, mitä sanon mun biiseissä tai missään, mun pitää elää sitä. Siitä tuli jopa paine delaa 27-vuotiaana. 

Nyt omien sanojensa mukaan "yliajalla" elävä artisti nauttii elämästään. 

- Elämä ei ole ikinä ollut näin siistiä, mitä se on nyt, Mikael Gabriel sanoo.

Hän ei allekirjoita tältä osin enää omia vanhoja ajatuksiaan ja pohtii ajatusmaailmansa liittyvän vahvasti haastavaan nuoruuteen ja sen aiheuttamaan kuplaan. 

"Virheet kansan nähtäville"

Mikael Gabriel kertoo, että omaa yksityisyyttään hän arvostaa vuosi vuodelta enemmän. Julkisuudella on ollut kova hintalappu. 

- Tämän kanssa kipuilen ihan sikana. Esimerkiksi, jos mokaan tai mitä tahansa, se kirjoitetaan jokaikiseen lehteen. Kun minulta tulee biisi, sitä ei kirjoiteta mihinkään lehteen. Mun arvo siinä, että teen virheen, on niin paljon suurempi medioille kuin se, että mä onnistun. Se tuntuu jotenkin tosi epäreilulta, että jos meillä sopimus median kanssa, jota mä en oo ikinä allekirjoittanut, mutta on selvästi joku tällainen, että jos teen tarpeeksi hyvää musaa ja tarpeeksi ihmiset tykkää siitä, sitten kaikki mun asiani ovat kaikkien asioita, eikä minulla ole enää mitään oikeutta yksityisyyteen, Mikael Gabriel sanoo.

 - Nyt puhutaan minusta, joka olen huostaanotettu nuori, aika rikkinäinen kaveri, joka on luonut kyllä itselleen aika kovan kuoren, mutta kyllähän jokainen ihminen ymmärtää, että jos kaikki virheesi revitään koko kansan nähtäville, onhan se henkisesti aika epäterveellistä, räppäri sanoo. 

Kuuntele koko jakso Podplaysta täältä

Kuuntele Sadun sunnuntaivieras -ohjelmaa sunnuntaisin Iskelmällä.

Voice.fi ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Mikael Gabriel julkaisi herkän kuvan tyttärensä kanssa: "Elämäni suurin saavutus"

Kilpailut

Uusimmat