Kuva: Handout

Reckless Loven musiikkia kuuluu maailman suosituimmassa sarjassa - "Tuli epätodellinen olo"

25.03.2022 15:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Reckless Love julkaisi tänään uuden albumin Turborider.

Reckless Love julkaisi tänään perjantaina kuuden vuoden tauon jälkeen uuden albumin Turborider, jossa sukelletaan syvälle 1980-luvun tematiikkaan muun muassa synthwave-soundien kautta.

Yhtyeen laulaja Olli Herman ja kitaristi Pepe Reckless istuivat studion hämärään Voice.fi:n haastatteluun ja kertoivat muun muassa levynteosta, korona-ajasta, Ozzy Osbourne -coverista, synthwavesta sekä James Gunnin ohjaamasta Peacemaker-sarjasta, jossa kuullaan Reckless Loven musiikkia. 

Voit kuunnella koko haastattelun alta tai Podplaysta.

Yhtyeen tauko venähti, sillä pandemia-aika löi kapuloita rattaisiin.

- Huonoa tuuria tässä on ollut paljon mukana. InVader-albumin tiimoilta rundasimme kaksi vuotta ja sen jälkeen sovimme, että pidämme ehkä vuoden tauon, Olli Herman sanoo.

- Sitten tietenkin tuli korona ja kaikki pysähtyi, Pepe Reckless jatkaa. 

Koronapandemia sulki maaliskuussa 2020 keikkapaikkoja ja artistit eivät pääseet kiertämään kunnolla kahteen vuoteen. Herman muistaa hyvin, kuinka pysäytys tuli vasten kasvoja.

- Tulihan siinä juotua, Herman nauraa aluksi ja jatkaa: - Ei siinä käy kieltäminen, että ei oikein tiennyt, mitä tekisi. Öitä tuli valvottua, kun pähkäili, miten paletti saadaan kasaan. Silloin ajatteli, että kohta tämä loppuu, mutta eipä ole vieläkään loppunut.

- Nyt onneksi näyttää siltä, että pääsemme kiertämään Turboriderin merkeissä, Reckless sanoo. 

Turborider sukeltaa 1980-luvulle "syvemmin kuin koskaan"

"Tatsi" ei korona-aikana yhtyeellä kadonnut ja studion uumeniin Reckless Loven jäsenet sukelsivat kesällä 2021. Kesällä, jolloin hellepäiviä oli valtava määrä.

- Ne oli parhaat hellepäivät, kun olimme studiossa verhot kiinni, Pepe Reckless nauraa.

Olli Herman on intohimoinen moottoripyöräilijä, mutta miehen Penelopeksi ristitty menopeli ei kilometrejä syönyt tien päällä, sillä studiotyöskentely vei valtavasti aikaa. 

- Kyllähän sitä harmissaan katsoi, kun kaverit olivat jatkuvasti ajelemassa ja itse tein levyä, Herman sanoo hymyillen.

Turborider-albumilla tuottajana hääri Joonas Parkkonen, joka on työskennellyt muun muassa Lost Societyn ja Apocalyptican kanssa sekä soittanut kitaraa Santa Cruz -yhtyeessä.

- Joonakselta tuli valtava määrä hyviä ideoita ja itse asiassa studiossa lähes kaikki uudet kappaleet vasta valmistuivat. Minä, Joonas ja Pepe teimme pitkää päivää, mutta biisit syntyivät todella helposti. Esimerkiksi nimikkokappale syntyi alle puolessa tunnissa, Herman kertoo.

Albumilla on vahvat synthwave-vaikutteet ja uusi musiikki sukeltaakin 1980-luvulle "syvemmin kuin koskaan". 

- Alkuideana oli juuri tuo synthwave, josta Olli oli valtavan innoissaan. Kyseessä on siis tämän päivän musiikkia, joka tehdään 80-luvun soundeilla. Tajusimme, että voimme tehdä myös omaa musiikkia näin ja Joonaskin heti oli sitä mieltä, että helvetin hyvä idea, Pere Reckless sanoo.

- Kyseessä on ehkä enemmän kasarimusaa kuin oikea kasarimusa oli, kitaristi jatkaa.

Voit katsoa Turborider-kappaleen musiikkivideon alta. Jos video ei näy, katso se YouTubesta.  

Musiikkia maailman katsotuimpaan sarjaan

HBO:n Peacemaker-supersankarisarja on ollut maailmanlaajuinen hitti ja se nousi jopa striimatuimmaksi sarjaksi koko planeetalla. Sarjassa pääosaa ja nimikkosupersankaria esittää John Cena.

Peacemaker on kerännyt Suomessa huomiota myös sillä, että sarjan luoja James Gunn on kova hard rock -musiikkityylin fani ja sarjassa kuullaankin esimerkiksi Reckless Loven kappale Monster.

- Emme tiedä, mistä James bongasi meidän bändimme, mutta hän on genren kova fani ja saattanut löytää Reckless Loven esimerkiksi Hanoi Rocksin kautta. James on varmasti tutkinut myös skandinaavista nykyrockia tarkkaan, sillä hän on selvästi kartalla, mitä genressä tapahtuu. 

Muusikot ovat erittäin tyytyväisiä siihen, että Monster kuullaan "hyvällä paikalla" ja se soi alusta loppuun kohtauksen aikana.

- Kylmät väreet ja epätodellinen olo siitä tuli. Laitoimme viime keväänä nimet sopimukseen emmekä todellakaan osannut odottaa, miten suuri sarjasta tulee, Pepe Reckless sanoo. 

Voice.fi, Radio City ja SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Reckless Loven musiikkivideo on puhdasta 1980-lukua - katso

Lue myös: HBO:n hittisarjassa kuullaan jälleen suomalaista rock-musiikkia - "Fiilis on uskomaton"

Kilpailut

Uusimmat