Kuva: Viivi Huuska

Jenni Vartiainen lopettaa 4 vuoden keikkatauon räjähtävästi - kertoo nyt, miten on muuttunut tauon aikana

29.03.2022 19:15 - Iiro Myllymäki

Jenni Vartiainen esiintyy uudella Mestarit areenalla -kiertueella yhdessä Kaija Koon, Ellinooran ja Vesalan kanssa. Nainen kertoo, että hänen asenteensa elämää kohtaan on rentoutunut.

Eilen maanantaina julkistettiin uusi Mestarit areenalla -kiertue. Mestarien kokoonpanoon kuuluvat tällä kertaa Kaija Koo, Jenni Vartiainen, Vesala ja Ellinoora. 1990-luvulla suureksi ilmiöksi muodostunut Mestarit-kokoonpano koostui Kirkasta, Hectorista, Pepe Willbergistä ja Pave Maijasesta.

Jenni Vartiainen, 39, kertoo Iskelmän haastattelussa olevansa innoissaan suuresta yhteiskiertueesta.

- Tämä on niin upea ja ainutlaatuinen juttu. Tätä on suunniteltu jo pitkään. Kokoonpano on tässä niin hieno ja erityinen. Arvostan ja ihailen kaikkia heitä, Vartiainen sanoo Satu Kotosen haastattelussa.

Vuoden 2022 Mestarit Ellinoora, Kaija Koo, Jenni Vartiainen ja Vesala (kuva: Viivi Huuska)

Nelikolla riittää koko kansan tuntemia hittejä. Vartiainen kertoo, että settilistan karsimisessa onkin ollut vaikeuksia, mutta joitain kappaleita niputetaan potpureiksi. Vartiainen itse kuvailee keikkojen musiikillista antia ”järkyttäväksi tykitykseksi”.

Kuuden konsertin kokonaisuus alkaa 21. lokakuuta. Samalla Jenni Vartiainen palaa pitkältä keikkatauoltaan. Nainen jäi tauolle vuoden 2018 Hartwall Arena -keikkansa jälkeen ja on sen jälkeen esiintynyt julkisesti vain kerran Emma Gaalassa vuonna 2021. Moni asia on muuttunut naisen elämässä vuoden 2018 jälkeen. Vartiainen on saanut kaksi lasta, ensimmäisen vuonna 2019 ja toinen syntyi viime tammikuussa. Nainen asuu New Yorkissa.

- Elämässä on tapahtunut paljon muutaman vuoden aikana. Olen asunut koko tämän ajan ulkomailla ja olen perustanut perheen. Mieli ja keho ovat käyneet paljon myllerrystä läpi. Asenteeni elämää kohtaan on ihanalla tavalla rentoutunut. Antaa kaiken tapahtua omalla painollaan. On mielenkiintoista nähdä, miten muuttunut elämäntilanteeni vaikuttaa työntekoon, Vartiainen sanoo.

Vartiainen muistaa hyvin alkuperäisen Mestarit-ilmiön 1990-luvulta. Mestarit keikkailivat ympäri Suomen jäähalleissa, ja ilmiö huipentui Olympiastadion-keikkaan vuonna 1999. Nyt vuoroon pääsevät vahvat naisartistit.

- Se on aika vankka titteli, jonka alla työstää. Tämä uudelleentuleminen ehkä jää jollain lailla historiaan tietynlaisena maamerkkinä, Vartiainen sanoo.

Mestarit areenalla -keikkapäivämäärät pääset katsomaan täältä.

Lue myös: Legendaarinen Mestarit areenalla -kiertue tekee paluun - mukana huippuartistit

Lue myös: Muistatko? Vesala ja Jenni Vartiainen osallistuivat aikoinaan samaan reality-ohjelmaan

Lue myös: Kaija Koo kommentoi Mestarit Areenalla -kiertuetta: "Tässä tehdään historiaa"

Voice.fi ja Iskelmä kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat