Kuva: AOP

Abban Benny Andersson ei enää piittaa Euroviisuista - "Se on mennyt liiallisuuksiin"

31.05.2022 19:15 - Iiro Myllymäki

Benny Anderssonin mielestä Euroviisuista on kadonnut hauskuus.

Ruotsalainen superyhtye Abba on ollut jälleen otsikoissa, kun digitaalisesti mallinnettujen avatar-hahmojen konserttisarja Abba Voyage käynnistyi viime viikolla Lontoossa. Abban jäsenet Björn Ulvaeus, 77, Agnetha Fältskog, 72, Anni-Frid Lyngstad, 76, ja Benny Andersson, 75, edustivat punaisella matolla yhdessä ja antoivat haastatteluja medialle.

Erityiskonserttien tiimoilta Andersson on antanut haastattelun Metro-julkaisulle. Haastattelussa Andersson muisteli yhtyeen osallistumista Eurovision laulukilpailuun vuonna 1974. Bändi voitti kilpailun Waterloo-kappaleella, ja tämä oli lähtölaukaus yhtyeen huikealle kansainväliselle uralle. Enää Euroviisut ei miestä kuitenkaan innosta. Häneltä kysyttiin haastattelussa, katsooko hän kilpailua nykyään.

- Yritän olla katsomatta. Se on mennyt liiallisuuksiin. Siellä on liikaa maita. Kaikki laulavat englanniksi. Se ei ole enää hauskaa, Andersson sanoi.

Benny Andersson (kuva: AOP)

Muusikko sanoo pitävänsä enemmän Ruotsin euroviisukarsintana toimivasta perinteikkäästä Melodifestivalen-kilpailusta. Hän kuitenkin sanoo katsoneensa Euroviisut tänä vuonna.

- Iso-Britannia sai hyvän tuloksen. Jos Ukraina ei olisi sodassa, olisitte voittaneet, Andersson totesi.

Ison-Britannian edustaja Sam Ryder sijoittui toiselle sijalle kilpailussa Space Man -kappaleellaan. Ukraina voitti massiivisen yleisöäänivyöryn turvin Kalush Orchestra -yhtyeen Stefania-kappaleella.

Anderssonin lausunnot Euroviisujen nykytilasta eivät ainakaan kielikysymyksen osalta pidä paikkaansa. Tänä vuonna kymmenen kärjessä oli kuusi kappaletta, jotka laulettiin muulla kielellä kuin englanniksi - mukaan lukien ukrainankielinen voittokappale. Vuonna 2021 kolmen kärkeen ei yltänyt ainuttakaan englanniksi esitettyä kappaletta.

Abba Voyage -konserteissa Abban jäsenistä mallinnetut ja yhtyeen kulta-ajoista muistuttavat hahmot esittävät varta vasten rakennetulla Abba Arenalla suurimpia hittejään ja huvittavat yleisöä myös välispiikeillä. Konserttiarvosteluissa on todettu, että ”abbatar”-nimellä kutsutut hahmot ovat erittäin todentuntuisia lavalla. Abba teki paluun viime vuonna julkaisemalla uutta musiikkia. Yhtye julkaisi Voyage-albumin 40 vuoden mittaiseksi venyneen julkaisutauon jälkeen.

Lue myös: Abba esiintyi yhdessä ensi kertaa 36 vuoteen - kaikki neljä poseeraavat nyt yhteiskuvassa

Lue myös: Abban Björn Ulvaeus eroaa vaimostaan - liitto kesti 41 vuotta

Lähteet: Metro, Wiwibloggs

Kilpailut

Uusimmat