Kuva: Kiril Juha Kainulainen

Blind Channel elää kiertueillaan "kliseistä rockunelmaa" - yhtä arkista asiaa on jäänyt kaipaamaan

07.07.2022 16:15 - Iiro Myllymäki

Blind Channel on kuluneen vuoden aikana kiertänyt ahkerasti Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Railakas bilettäminen on johtanut muun muassa sijoiltaan menneeseen olkapäähän ja yökasteluun, mutta hurjimpia tarinoita ei uskalleta kertoa julkisuuteen.

Voit kuunnella Blind Channelin Joel Hokan ja Niko Vilhelmin koko haastattelun alta tai Podplaysta.

Blind Channel julkaisee perjantaina 8. heinäkuuta uuden albumin Lifestyles of the Sick & Dangerous. Oululaislähtöinen yhtye teki merkittävän läpimurron viime vuoden Euroviisuissa, mutta taustalla on uran luomista jo vuodesta 2013 alkaen. Uusi levy onkin bändille jo neljäs.

Yhtye kuvailee tiedotteessa, että albumille kiteytyvät heidän uransa rankimmat, parhaat ja hulluimmat vuodet. Levyllä kuuluvat niin koronan alkuaikojen pohjamudat kuin kauan odotetun nousukiidon aikaansaamat tunteet.

- Levyn kirjoittaminen aloitettiin, kun olimme pieni skenebändi Suomessa. Kun se valmistui, olimme vakavasti otettava Eurooppaa kiertävä bändi. Kaikki oli uutta, isoa ja suurta nousukiitoa. Biisejä syntyi sekä hyvistä että huonoista fiiliksistä, joita tähän aikaan on liittynyt, bändin toinen solisti Niko Vilhelm sanoo Voice.fi:n haastattelussa.

Albumilta on julkaistu etukäteen viisi sinkkua, joista menestynein on euroviisukappale Dark Side. Kappaletta on striimattu yli 56 miljoonaa kertaa Spotifyssa, ja kappaleella Blind Channel toi Suomelle hienon kuudennen sijan vuoden 2021 Euroviisuissa. Biisi oli viime vuoden striimatuin Suomen Spotifyssa, ja se palkittiin vuoden biisin Emma-palkinnolla. Bändi ei koe paineita uuden albumin menestymisestä, vaikka taustalla onkin nyt merkittävä läpimurto.

- Emme ole ottaneet paineita. Luotamme itseemme, Niko toteaa.

- Uskon, että se tulee menemään aika hyvin. Tällä hetkellä meillä on melkein miljoona kuukausittaista kuuntelijaa Spotifyssa. Muutenkin rauta on aika kuumaa, komppaa toinen solisti Joel Hokka.

Niko Vilhelm (vas) ja Joel Hokka (kuva: AOP)

Suihkuja kaipaa kiertueella

Blind Channel ei ole koskaan pelännyt sanoa suuria tavoitteitaan ääneen. He haluavat menestyä kansainvälisesti ja olla osaltaan nostamassa rockmusiikkia takaisin valtavirtaan (vaikkakin bändi viittaa omaan musiikkiinsa itse keksityllä genrenimellä ”violent pop”). Ennen euroviisumatkaa bändi uhosi, että heidän ykkösintressinsä on tehdä yhtyeestään maailman isoin rockbändi eikä tehdä Suomesta euroviisumenestysmaata.

Blind Channel on tehnyt kovaa työtä tavoitteensa eteen. Viime keväänä yhtye kiersi Yhdysvalloissa From Ashes to New -bändin lämppärinä ja heti perään Euroopassa Electric Callboyn lämppärinä. Kesällä bändi keikkailee ahkerasti Suomen festareilla, ja syksyllä on luvassa oma kiertue Euroopassa. Jatkuva keikkailu on käynyt raskaaksi, mutta bändi ei valita, sillä juuri tätä varten on tehty vuosikaudet töitä.

- Haluttiin aina rokkia soittaa, ja nyt sitä saa soittaa. Olemme valmistautuneet tähän kaikki nämä vuodet, että jossain vaiheessa tulee tällainenkin vuosi, kun vedämme näin järkyttävän paljon keikkaa, Niko sanoo.

Hän laskeskelee, että tänä vuonna on vedetty tähän mennessä yli 70 keikkaa ja vielä on yli 50 edessä. Jotkin asiat ovat päässeet yllättämään tiiviissä kiertue-elämässä.

- Suihkuun ei pääse. Se on karu fakta, Joel kertoo.

- Suihkua ei ole elämässä arvostanut tarpeeksi. Jenkeissä on välillä päässyt viikon välein suihkuun. Sitten sitä arvostaa eri tavalla, sanoo Niko.

Blind Channel voitti toukokuun Emma Gaalassa peräti kuusi palkintoa. (kuva: Julius Konttinen)

Bileitä ja kliseistä rockelämää

Joel toteaa, että väsymys on välillä ollut järkyttävällä tasolla. Keikkoja on saattanut olla kuutena iltana putkeen, ja yhden vapaapäivän jälkeen on seurannut samanlainen rupeama. Bändi ei ole millään erityisellä tavalla pitänyt huolta jaksamisestaan.

- Näyttääkö siltä, että olemme pitäneet huolta meidän jaksamisestamme? Emme me ole. Elämme niin kliseistä rockunelmaa tällä hetkellä, että ei voisi kliseisempää olla, Joel sanoo.

Allekirjoittaako bändi siis sex, drugs and rock’n’roll -kliseen?

- Eihän noita kahta ensimmäistä oikein viitsi enää tämän päivän maailmassa kommentoida, kun heti on cancel-leima otsassa loppuelämän. Jätän ne kommentoimatta, Joel sanoo.

Juhlia on kiertueilla riittänyt.

- Jenkit ja Eurooppa olivat niin dream come true -juttuja ja olemme vielä sen verran nuoria, että kyllä se bileiksi meni aika monesti. Olemme vain niin haipeissa koko ajan. On ollut siistiä mennä oikealla keikkabussilla, ja ensimmäistä kertaa meillä on ollut keikkabussibileitä, Niko sanoo.

Kommelluksilta ei ole vältytty biletyksen tiimellyksessä.

- Eräs jäsen saattoi vähän yökastella pienissä humalapäissään. Kaikki voivat päätellä rivien välistä, kuka se oli, Joel sanoo nauraen ja jatkaa, että kyseessä ei ollut hän tai Niko.

- Ja joissain bileissä meni jotain olkapäätä sijoiltaan rajun juhlinnan seurauksena, Niko jatkaa.

Kaksikko toteaa, että he joutuvat pidättelemään itseään, jotteivat kertoisi kaikkein hurjimpia tarinoita julkisesti. He nostavat esiin somessa vallalla olevan tuomitsemismentaliteetin ja niin sanotun cancel-kulttuurin yleisyyden. Päihdehuuruisilla bileillä ja naistarinoilla rehvastelu tuntuu jääneen menneiden aikojen rocktähtien maailmaan, kun taas nykyään rokkareiltakin odotetaan puhtoista käytöstä.

- Ehkä on parempi vaan puhua jostain pissaamisesta housuun, Joel toteaa.

Koko haastattelun voit kuunnella artikkelin alusta tai Podplaysta. Haastattelussa Niko ja Joel kertovat myös muun muassa, millä mielillä he muistelevat nyt Euroviisuja ja minkä uuden levyn kappaleen he tekivät studiolla humalassa.

Voice.fi, Podplay, Radio Nova, SuomiRock ja Radio City kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: Blind Channelin uusi albumi julkaistaan pian - levyyn kiteytyy "uran hulluimmat vuodet"

Lue myös: Blind Channel toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa - esiintyy omalla hallikeikalla Suomessa

Kilpailut

Uusimmat