Kuva: AOP

Michael Monroe kertoo, kuinka alkuperäinen Hanoi Rocks kasattiin juhlakeikalle

16.09.2022 16:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Monroe julkaisi vastikään lastenkirjan, jonka hän on itse kirjoittanut.

Makke ja Nupu -niminen lastenkirja perustuu tositapahtumiin rock-muusikko Michael Monroen, 60, lapsuudesta. Teoksen on kuvittanut Ilona Partanen. Kirja perustuu Nupu-nimiseen pehmoleluun, joka Monroella oli lapsena.

- Se oli minulla aina mukana ja nukuin sen kanssa, Monroe kertoo SuomiRockin haastattelussa juontaja Matti Mäki-Kokkilalle.

- Kirja on muuten tällä hetkellä myydyin kirja kustantamoltani, Monroe jatkaa iloiten.

Kirjassa äidiltä saatu Nupu-nalle on Makken tärkein lelu, joka kulkee kaikkialla mukana. Nupun voimat piilevät sen kirkkaanpunaisissa valkopilkullisissa korvissa, sillä niiden avulla se pystyy suojautumaan vaaroilta. Voimillaan se voi suojella myös muita, mikä huomataan, kun Makke juoksee ajatuksissaan auton alle. Nupu kainalossaan hän selviytyy lähes säikähdyksellä ja oppii olemaan jatkossa tarkkaavaisempi.

- Minua on kutsuttu Makkeksi jo vuosikymmeniä. Siitähän tuo kirjan nimi tulee ja se perustuu tositapahtumiin, kuten tuon autokohtauksen tiimoilta. Myös kissani, jonka nimi on myös Nupu, tekee niin sanotusti cameo-roolin, Monroe paljastaa.

Alkuperäinen Hanoi Rocks esiintyy Monroen juhlakonsertissa

Monroe täytti vastikään 60 vuotta ja juhlistaa merkkipaaluaan komealla 60-vuotisjuhlakeikalla Helsingin jäähallissa perjantaina 23. syyskuuta. Keikasta on tulossa hyvin historiallinen, sillä siellä esiintyy alkuperäinen Hanoi Rocks.

Monroe kertoo, kuinka ajatus kokoonpanon kasaamisesta sai alkunsa.

- Tein dokumenttielokuvaa Pete Eklundin kanssa ja sen kautta Andy McCoy soitti minulle ja keskustelu oli todella koskettava. Kuvasimme myös Ruotsissa, jossa tapasin pitkästä aikaa Gyp Casinon.

- Minä, Sami Yaffa ja Nasty Suicide mietimme, että juhlailtana olisi mahtavaa esiintyä Demolition 23. -bändillä. Tämän jälkeen Andy kutsui itsensä mukaan. Hän soitti ja sanoi, että pitäisikö keikalla soittaa Tragedy.

Monroe pohti hetken ajatusta, mutta tiesi, että luvassa olisi hyvin ainutlaatuinen kokemus.

- Puhuin muiden kanssa ja kaikki olivat heti mukana. Alkuperäinen Hanoi Rocks -kokoonpano kuulosti loistavalta suunnitelmalta. Aluksi sen piti olla yllätys, mutta Sami sanoi, että pakkohan siitä on jengille kertoa etukäteen, sillä monet fanit voisivat suuttua, jos asiasta ei ilmoitettaisi.

Lopulta uutinen alkuperäisesta kokoonpanosta kerrottiin mediatapahtumassa, jossa kaikki viisi jäsentä olivat läsnä.

- Kun me viisi olimme siinä samassa tilassa, niin vanhat ajat tulivat heti mieleen. Kaikki käyttäytyivät samalla tavalla kuin ennen ja koko juttu meni täysin luonnostaan, Monroe nauraa.

Voit kuunnella koko haastattelun alta tai Podplaysta. Haastattelussa Monroe puhuu muun muassa kattavasti kirjastaan sekä enemmän Hanoi Rocksista.

Makke ja Nupu -kirja on nyt julkaistu Like-kustantamon kautta.

Lue myös: Michael Monroe täytti 60 vuotta - luvassa juhlakonsertti ja kattava dokumentti

Lue myös: Michael Monroen mielestä Hanoi Rocksia ei voinut määritellä - "Musiikkimme sopi kaikille"

Kilpailut

Uusimmat