Kuva: Jaakko Manninen

Lapsuuden ystävyyssuhteet inspiroivat Oliveria julkaisemaan tunteellisen kappaleen

16.09.2022 11:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Kappaleen teksti kertoo varmasti jokaiselle tutun tarinan ystävistä, joiden elämät ovat kulkeneet lopulta eri suuntiin, vaikka lapsena on toista vannottu.

Suomenkielistä pop-rockia tekevä Oliver-yhtye valmistelee parhaillaan kuudetta studioalbumiaan.

Nyt albumilta on saatu ensimmäinen single Ei meistä koskaan tule aikuisii -kappaleen muodossa.

Kappaleen teksti kertoo varmasti jokaiselle tutun tarinan ystävistä, joiden elämät ovat kulkeneet lopulta eri suuntiin, vaikka lapsena on toista vannottu.

- Kuin orastavan syksyn haikeuteen osuu myös tämän biisin tunnelma. Meillä kaikilla taitaa olla lapsuudesta tyyppejä, jotka tuntuivat silloin maailman tärkeimmiltä, mutta joista sittemmin on joutunut luopumaan kokonaan. Elämä vie eri suuntiin, vaikka muistot jäävätkin syviksi painaumiksi sieluun, Oliverin laulaja-kitaristi Jari Väyliö kertoo.

Tuleva kuudes studioalbumi jatkaa edellisen Yhtä kuin elämä -albumin rokimpaa linjaa. Popimmassa päädyssäkin käydään, mutta yhtyeen omilla ehdoilla. Bändi on kokeillut studiossa täysin uusia toimintatapoja, jotka kuuluvat jo uudella singlellä.

- Sovittiin yhdessä, että mitä jos soittaisin paljon vähemmän kitaraa narulle. Mulla on ollut pahana tapana soittaa studiossa tosi paljon juttuja, jotka sitten voivat aiheuttaa lopputuloksessa tukkoisuutta. Rakensin omat kitara-asiani täysin uudelta pohjalta. Toisin sanoen soitin aivan todella paljon vähemmän kitaraa, mutta silti jollain tavalla enemmän, merkityksellisemmin. Vähemmän on enemmän saattaa sittenkin pitää paikkansa, Väyliö sanoo.

Uusi albumi julkaistaan näillä näkymin syksyllä 2023. Tänä syksynä yhtye valmistelee levyään sekä kiertää myös ahkerasti Suomea.

Näet keikkapäivämäärät alta.

Oliver: Yhtä kuin syksy -kiertue 2022

16.9. Seinäjoki, Rytmikorjaamo

17.9. Oulainen, Tuoppi Pub

23.9. Muhos, Pub Puute

24.9. Haapajärvi, My Pub

8.10. Uusikaupunki, Bar m'UKI

21.10. Oulu, Toppila Klubi

22.10. Jyväskylä, Poppari

Lue myös: Oliver kehottaa elämään hetkessä - uuden kappaleen musiikkivideo ensinäytössä Voice.fi:llä

Lue myös: Sävellyksiä jokaiselta bändin jäseneltä - Oliver julkaisi kuusi uutta kappaletta

Kilpailut

Uusimmat