Kuva: Bauer Media

Radiojuontaja Mikko Honkanen teki huiman löydön - harvinaisella levyllä valtava arvo

18.10.2022 08:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Mikko Honkanen sai useita vinyylilevyjä ystävältään. Yksi niistä oli oikea keräilyharvinaisuus.

Radio Cityn päiväjuontaja Mikko Honkanen sai ystävältään suuren määrän vanhoja vinyylilevyjä, sillä Honkanen on innokas levykeräilijä. Yksi levyistä olikin suuri löytö.

- Olen kerännyt vinyylejä 25 vuotta ja niitä löytyy jonkun verran. Kokoelmahan ei ole koskaan täydellinen. Kovinkaan kalliita levyjä minulta ei löydy, arvokkaimmista saisi ehkä muutaman satasen, Honkanen pohjustaa Cityn päivä -ohjelmassa.

Honkasen ystävä oli saanut äitinsä vanhat vinyylit ja toimittanut nämä Honkaselle.

- Perjantaina hän toi ne minulle. Viikonloppuna kävin levyjä läpi ja tein niistä kolme erilaista pinoa, että mitkä pidän, mitkä ehkä pidän ja mitä en pidä.

Yksi levyistä oli Billy Nicholls -nimisen artistin albumi Would You Believe vuodelta 1968.

- Se oli täysin uusi tuttavuus. Kyseessä on levy, joita on painettu vain 100 kappaletta. Siitä oli tarkoitus tulla iso hitti, kun he [levy-yhtiö] yrittivät saada Beach Boysin Pet Soundsista brittiläisen version. Rahat kuitenkin loppuivat kesken eikä levyä painettu enempää.

(kuva: Mikko Honkanen)

Honkaselle heräsi ajatus, että hän katsoo, onko levy keräilyharvinaisuus.

- Sen hinta on ollut viisi vuotta sitten 9200 euroa. Tällä hetkellä niitä on yksi myynnissä ja sen hinta on 17 510 euroa. Kädet alkoivat tärisemään innosta, sillä tajusin, että kyseessä on oikea uniikkitapaus.

Honkanen soitti ystävälleen ja kertoi huimasta aarteesta.

- Kaverini hämmentyi täysin. Hän halusi myydä levyn, joten järjestin levylle ostajan ja ystäväni tulee samaan siitä ihan mukavan summan. Itse en siitä ota rahaa, sillä levy ei ole minun.

Kuinka levy on mahdollisesti päätynyt Honkasen ystävälle ja miten koko tarina meni? Kuuntele alta tai suoraan Podplay-palvelusta.

Voice.fi, Radio City ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Suosikkijuontajat Helvetin portaissa - "Elämäni hirvein urheilusuoritus!"

Lue myös: Suomalaismies herkistyi naistenpäivänä - kirjoitti kauniin tekstin isoäidilleen

Kilpailut

Uusimmat