Kuva: Kiril Juha Kainulainen

Blind Channelin Suomen-kiertueen lämmittelijäksi Arttu Lindeman

25.10.2022 12:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Musiikkityylinsä emo-rockin ja nu-metalin sekoitukseen vaihtaneen Lindemanin rockdebyytti Anomalia julkaistiin syyskuussa 2022.

Blind Channel on kiertänyt kovasti tänä vuonna ja yhtyeelle on riittänyt menestystä. Keväällä Blind Channel kiersi Yhdysvaltoja ja Eurooppaa kolmen kuukauden ajan, toukokuussa yhtye palkittiin kuudella Emma-palkinnolla ja heinäkuussa julkaistu Lifestyles of Sick & Dangerous -albumi nousi Suomessa listaykköseksi ja Saksassakin albumilistan sijalle 15.

Yhtye päättää vauhdikkaan vuotensa neljään kotimaan keikkaan, joiden lämmittelijäksi on valittu pop-räppärinä tutuksi tullut Arttu Lindeman. Musiikkityylinsä emo-rockin ja nu-metalin sekoitukseen vaihtaneen Lindemanin rockdebyytti Anomalia-EP julkaistiin syyskuussa 2022.

Arttu Lindeman. (kuva: Senja Rapila)

Nyt Lindeman palaa lavoille taustallaan nelihenkinen rockbändi.

Blind Channel + special guest Arttu Lindeman 

Ma 26.12. KUOPIO, The Circus

To 29.12.2022 Helsingin jäähalli

Pe 30.12. TAMPERE, Pakkahuone

La 31.12. OULU, Tullisali

Viime vuoden Euroviisut toivat Blind Channelille rutkasti uutta yleisöä. Bändi sijoittui Dark Side -kappaleellaan kilpailussa hienosti kuudenneksi, mikä on Suomelle osallistujamäärään suhteutettuna kaikkien aikojen toiseksi paras euroviisutulos. 

Yhtye teki jo ennen viisureissua selväksi, ettei se havittele niinkään euroviisumenestystä vaan oman uran edistämistä. Vaikka suomalaiset ovat asettaneet bändin ylle tietynlaista viisusankarien viittaa, ei yhtye itse juuri mieti Euroviisuja enää.

- Tuntuu, että siitä olisi jo kymmenen vuotta. Ei edes muista enää, Blind Channelin laulaja Joel Hokka sanoi naurahtaen heinäkuussa Voice.fi:n haastattelussa. 

- Emme ole sitä hirveästi muistelleet. Se oli hauska reissu ja tosi hyvä meidän urallemme, toinen solisti Niko Vilhelm jatkoi.

Lue myös: Blind Channel järjestää risteilyn joulukuussa

Lue myös: Blind Channel ei enää muistele Euroviisuja - "Se oli vain promokeikka"

Kilpailut

Uusimmat