Kuva: AOP

Blind Channel ei enää muistele Euroviisuja - "Se oli vain promokeikka"

12.07.2022 14:15 - Iiro Myllymäki

Blind Channel ei halua liikoja retostella Euroviisujen kuudennella sijalla. "Täytyy muistaa, että emme me sitä voittaneet", solisti Joel Hokka sanoo.

Blind Channelin koko haastattelun voit kuunnella alta tai Podplaysta.

Blind Channel -yhtyeellä menee nyt lujaa. Perjantaina 8. heinäkuuta bändi julkaisi neljännen albuminsa Lifestyles of the Sick & Dangerous, ja käynnissä on tiivis keikkakesä. Keväällä yhtye oli kiertueilla Yhdysvalloissa ja Euroopassa muiden bändien lämppärinä, ja syksyllä on luvassa oma Euroopan-kiertue. Rauta on euroviisumenestyksen myötä kuumaa, joten nyt taotaan.

Blind Channel on ollut avoin siitä, että pelkät Suomen markkinat eivät heille riitä. Kuinka lähellä yhtye on nyt sitä kansainvälistä läpimurtoa, minkä eteen on tehty töitä jo vuodesta 2013 alkaen?

- Euroopan-rundi myi jo aika hyvin. Jenkkeihinkin päin suunnitelmat näyttävät tosi hyvältä. Töitä pitää tehdä kovasti, ja kilsoja voi olla vielä pitkästi edessä. Olemme kuitenkin hoksanneet, miten yksikin biisi voi muuttaa kaiken. Dark Side toi meidät tähän, missä olemme nyt, toinen solisti Niko Vilhelm sanoo Voice.fi:n haastattelussa.

- HIM-yhtyeellä aikanaan Bam Margera sattui olemaan heidän hyvä frendinsä ja auttoi heidät breikkaamaan Jenkeissä. Emme voi tietää, että kuka Johnny Depp tai vastaava yhtäkkiä rakastuu meidän musiikkiimme, jatkaa toinen laulaja Joel Hokka.

Sattuma ja tuuri voivat viedä eteenpäin, mutta Blind Channel ei laske liikoja sen varaan. Kaksikko painottaa, että suurin merkitys on systemaattisella työnteolla, ja siksi bändi kiertääkin nyt keikkalavoja ahkerasti jopa oman jaksamisen rajoilla.

- Emme usko hirveästi tuuriin. Suurimmaksi osaksi meillä on käynyt uramme aikana huono tsägä. Sitten ne muutamat hyvät jutut ovat tapahtuneet, koska olemme olleet koko ajan aktiivisia ja painaneet hommia, Niko sanoo.

Blind Channel on vuodattanut viimeisimpien vuosien tunnot uudelle albumille. (kuva: Kiril Juha Kainulainen)

Euroviisuja ei muistella

Viime vuoden Euroviisut toivat Blind Channelille rutkasti uutta yleisöä. Bändi sijoittui Dark Side -kappaleellaan kilpailussa hienosti kuudenneksi, mikä on Suomelle osallistujamäärään suhteutettuna kaikkien aikojen toiseksi paras euroviisutulos. Suomessa nousukiito kulminoitui kuuden Emma-palkinnon voittamiseen toukokuisessa gaalassa.

Yhtye teki jo ennen viisureissua selväksi, ettei se havittele niinkään euroviisumenestystä vaan oman uran edistämistä. Vaikka suomalaiset ovat asettaneet bändin ylle tietynlaista viisusankarien viittaa, ei yhtye itse juuri mieti Euroviisuja enää.

- Tuntuu, että siitä olisi jo kymmenen vuotta. Ei edes muista enää, Joel sanoo ja naurahtaa.

- Emme ole sitä hirveästi muistelleet. Se oli hauska reissu ja tosi hyvä meidän urallemme, Niko jatkaa.

Blind Channel halusi saada Euroviisuista ponnahduksen eteenpäin, ja näin kävikin. Joel kuitenkin kokee, että Euroviisujen kuudes sija ei ole niin merkittävä saavutus, että sillä kannattaisi lähteä retostelemaan.

- Totta kai Suomelle se on kansallista identiteettiä nostava juttu, mutta täytyy muistaa, että emme me sitä voittaneet. Se oli vain promokeikka helvetinmoiselle yleisölle. Bändimme on nyt tässä, koska niin moni diggasi meistä. Nyt on vielä enemmän jengiä, jotka diggaavat ja se lisääntyy koko ajan, Joel sanoo.

Joel ja Niko eivät pelkää, että bändille jäisi pysyvä euroviisuleima. He ovat tietoisesti irtaantuneet euroviisumaailmasta, eikä heillä ole tarvetta esiintyä euroviisukonserteissa muiden aiempien vuosien kilpailijoiden kanssa.

- Tavoitteemme on olla bändinä huomattavasti isompi kuin Euroviisujen kuudes sija. En usko, etteikö sitä voisi ylittää. Uskon, että se on aika helppokin ylittää kansainvälisessä mittakaavassa, Joel sanoo.

Joelin ja Nikon koko haastattelun voit kuunnella artikkelin alusta tai Podplaysta. Haastattelussa he kertovat myös muun muassa, millaisia kommelluksia alkuvuoden kiertueilla on sattunut ja minkä uuden levyn kappaleen he tekivät humalassa. 

Voice.fi, Podplay, Radio Nova, Radio City ja SuomiRock kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: Blind Channel elää kiertueillaan "kliseistä rockunelmaa" - yhtä arkista asiaa on jäänyt kaipaamaan

Lue myös: Blind Channel toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa - esiintyy omalla hallikeikalla Suomessa

Kilpailut

Uusimmat