Kuva: AOP

Taylor Swiftin musiikkivideosta editoitiin läski-sana pois somekritiikin jälkeen

27.10.2022 20:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Anti-Hero-kappaleen musiikkivideosta on julkaistu muokattu versio sen jälkeen, kun artistia syytettiin läskifobiasta.

Taylor Swiftin, 32, Anti-Hero-kappaleen musiikkivideosta on julkaistu muokattu versio somekritiikin jälkeen. Asiasta uutisoi muun muassa Variety. Alkuperäisessä videossa oli mukana kohtaus, jossa Swift astuu vaa’alle, jossa näkyy tämän jälkeen sana ”fat”, eli ”läski”. Kohtauksessa mukana oleva toinen versio Swiftistä katsoo vaa’alla seisovaa Swiftiä pettyneesti. Uudessa musiikkivideossa läski-sana on poistettu, ja vaa’an tekstin sijaan siinä näytetään vain toisen Swiftin reaktio. Ensin muutos tehtiin Apple Music -palvelussa nähtävään videoon, mutta sittemmin myös YouTubessa nähtävään viralliseen videoon on tehty sama muokkaus.

Muokkaus on tehty sen jälkeen, kun osa nettikommentoijista syytti musiikkivideota läskifobiasta. Joidenkin kommentoijien mielestä kyseinen musiikkivideon kohtaus pitää yllä haitallista kuvaa siitä, että lihavuus on lähtökohtaisesti kielteinen asia.

Taylor Swiftin olisi pitänyt toimia paremmin, koska vaikka tämä onkin samastuttavaa ja kuvaa ’pakonomaista ajatusta’, kohtaus on haitallinen ja läskifobinen”, on eräs kommentoinut Twitterissä.

Videon pääsee katsomaan alta.

Taylor Swift on itse käsikirjoittanut ja ohjannut videon. Hän on kertonut somepäivityksessään videon kuvaavan ”painajaistilanteita ja pakonomaisia ajatuksia”. Itse Anti-Hero kappaleen Swift on kertonut saaneen innoituksensa hänen kokemistaan itseinhon tunteista.

Swift on aiemmin kertonut kärsineensä syömishäiriöstä. Hän kertoi vuoden 2020 Miss Americana -dokumentissaan, että hänen kroppansa julkinen arvosteleminen ja hänestä otetut valokuvat ovat välillä johtaneet epäterveeseen käytökseen.

- Jos olen nähnyt itsestäni kuvan, jossa uskon vatsani näyttävän liian isolta tai joku on sanonut minun näyttävän siltä kuin olisin raskaana, se on saanut minut nälkiinnyttämään itseäni vähän. Olen vain lakannut syömästä, Swift sanoi.

Taylor Swift julkaisi kymmenennen studioalbuminsa Midnights perjantaina 21. lokakuuta, ja Anti-Hero on albumin ensimmäinen single. Albumi rikkoi heti Spotify-ennätyksen. Sitä kuunneltiin julkaisupäivänään niin paljon, että siitä tuli Spotifyn kaikkien aikojen striimatuin albumi yhden päivän aikana. Lisäksi Swift rikkoi Spotify-ennätyksen eniten striimejä keränneestä artistista yhden vuorokauden aikana.

Lue myös: Millaiset ovat Kim Kardashianin ja Taylor Swiftin välit? Lähde kommentoi

Lue myös: Taylor Swift julkaisee uuden albumin: "Musiikkia, joka on kirjoitettu keskellä yötä"

Lähteet: Variety, Los Angeles Times, Spotify

Kilpailut

Uusimmat