Kuva: Mikko Räsänen

AL: Costello Hautamäki pohtii Popedan tulevaisuutta: 'Jos joku jatkaa perinnettä, niin se olen minä'

10.11.2022 13:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

- Ei häntä [Mustajärveä] voi kukaan korvata. Jos Popeda jatkaa, se olisi erilainen Popeda, eri vuosikymmenen Popeda, Hautamäki sanoo Aamulehdelle.

Pate Mustajärvi ilmoitti kuluvalla viikolla, että lopettaa Popedan laulajana ja nykyisen kokoonpanon viimeinen keikka nähdään Tampereen Ratinan stadionilla lauantaina 2.9.2023. 

- Kyllä, pitää paikkansa, että Popeda kaartaa Suomen pisimmän ratakierroksen jälkeen ulos syksyllä 2023. Sitä ennen aiomme kuitenkin niin sanotusti räjäyttää pankin festarikesän päätteeksi Ratinan stadionilla. Se on siis Ratinasta poikki – viimeinen pläjäys!, yhtyeen keulakuva ja solisti Pate Mustajärvi kiteytti tiedotteessa.

Yhtyeen pitkäaikainen kitaristi Costello Hautamäki pohtii Aamulehden haastattelussa, voisiko yhtye jatkaa Mustajärven lähdön jälkeen.

- Ei häntä [Mustajärveä] voi kukaan korvata. Jos Popeda jatkaa, se olisi erilainen Popeda, eri vuosikymmenen Popeda. On selvää, että jos joku jatkaa bändin musiikillista perinnettä niin se olen minä, onhan 80 prosenttia biiseistä minun. Olen iät ja ajat soittanut Popedan biisejä omilla keikoillani. Kyllä jengi tajuaa, että minähän se bändin moottori olen ollut ainakin 20 vuotta, Hautamäki sanoo.

Hautamäen mukaan muu bändi olisi halunnut jatkaa ja Mustajärveltä tarvitaan hyväksyntä, jos lavalla nähdään tulevaisuudessa eri laulaja.

- Bändin jäsenten lisäksi meillä on iso tekniikka. Bändillä ei vielä ole ihan selvää sapluunaa, miten etenemme. Katsotaan nyt ensin, mitä Mustajärvi sanoo, Hautamäki pohtii.

Popeda on yksi Suomen pitkäikäisimmistä aktiivisesti keikkailevista rock-yhtyeistä. Se on julkaissut 20 albumia, kolme livelevyä ja yhden kokoelma-boxin sekä vastaanottanut 19 jalometallilevyä. Yhtyeen levyjä on myyty liki 800 000 kappaletta.

Lue myös: Costello Hautamäki kommentoi Popedan päättymistä - "Muut bändissä olisi kyllä jatkanut"

Lue myös: IS: Pate Mustajärvi lopettaa Popedassa - yhtyeen ura huipentuu Ratinan stadionille

Lähde ja koko haastattelu: Aamulehti

Kilpailut

Uusimmat