Kuva: AOP

Miksi Kirk Hammett päätyi Metallicaan? Kitaristin ex-kollegalla on näkemys asiasta

27.11.2022 09:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Hammettin entinen kollega, Exodus-yhtyeen ex-kitaristi Rick Hunolt kertoo oman näkemyksensä sille, miksi Hammett valittiin Metallicaan.

Kitaristi Kirk Hammett, 60, aloitti uransa perustamassaan Exodus-yhtyeessä. Muutama vuosi myöhemmin, tarkemmin 1983, Hammett korvasi Dave Mustainen Metallican kitaristina.

Hammettin entinen kollega, Exodus-yhtyeen ex-kitaristi Rick Hunolt kertoo oman näkemyksensä sille, miksi Hammett valittiin Metallicaan. 

- James [Hetflied] valitsi Kirkin, koska Kirkin ja Mustainen tyylit soittaa olivat tuohon aikaan samanlaisia. James halusi, että Metallican soundi pysyy mahdollisimman samanlaisena ja hän halusi Kirkin soittavan kuivalla soundilla, aidolla Marshall-äänellä. Wah-wah on tietenkin ok, mutta ennen Kirk soitti kuin Dave. Ihmisinä Kirk ja Dave olivat taas täysin erilaisia, Hunolt kertoo Toxic Vault -YouTube-ohjelmassa.

- Metallican uran alussa ihmiset menivät katsomaan Metallicaa nimenomaan Mustainen vuoksi. Dave soitti lead-kitaraa ja puhui biisien välissä. Se oli todellinen Mustaine-show. Hän oli myös hauska humalassa, Hunolt jatkaa. 

Mustaine perusti potkujensa jälkeen Megadethin, josta tuli yksi suurimmista metallibändeistä. 

Lue myös: Metallican Kirk Hammettille kävi pieni moka hittikappaleen alussa - yleisö hurrasi

Lue myös: Metallican Kirk Hammett jätti päihteet yli 7 vuotta sitten - "Sain aivoni takaisin"

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat