Viittomakielinen räppäri Signmark – millaista on viittoa humalassa?

26.10.2009 19:20 -

Hiljattain kansainvälisen levytyssopimuksen Warner-yhtiön kanssa solminut räppäri Signmark esittää musiikkiansa viittomalla. Mies kertoi Voicen Musiikkiuutisille, että mahdollinen alkoholin nauttiminen ennen keikkaa näkyy myös viittomisessa.

- Jos juo paljon, niin sen näkee viittomisesta. Naamanilmeet ovat yksi tärkeä osa viittomista, ja näkee kyllä heti jos silmät ovat ristissä. Sitten myös käsimuodot muuttuvat sellaisiksi löysiksi. Silloin se todellakin kyllä vaikuttaa. Ihan samalla tavalla kuin puhe alkaa sammaltaa, räppäri kertoo.

Signmark sanoo, että vaikka mies itse ei tarvitse ennen keikkaa alkoholia rentoutukseen, kuulevien kollegoiden jännitystä ja suhtautumista muutama olut lieventää.

- Jos on sellainen keikka, missä on paljon muita artisteja. Siellä jos sitten backstagella on otettu muutama bisse, niin vuorovaikutus toimii paremmin. Suomalaiset ovat sellaisia, että sitten kun ne ottavat pari olutta, niin ne alkavat näyttää taitojansa. Esimerkiksi alkavat viittomaan ja huitomaan jotain minun kanssani, Signmark nauraa.

Kuten aikaisemmin uutisoimme, Signmark palkittiin lokakuun alussa Vuoden Kieliteko -palkinnolla.

Kilpailut

Uusimmat